Title of a News Article

Film gibi operasyonla yakalandılar!

Film gibi operasyonla yakalandılar!
banner206

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 17 şüpheli Şanlıurfa, Marmaris, Diyarbakır, İstanbul ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin 1 milyon 815 bin TL tutarında dolandırıcılık gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbarı çalışmalar sonucu Marmaris'te bir vatandaşı dolandırdığı ileri sürülen şüpheliler hakkında elde edilen deliler sonrası Marmaris Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile şüphelilerin yakalanması talimatı verildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu Marmaris, Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Marmaris'te 83 yaşındaki M.R.Ö. isimli vatandaşı telefon ile arayan dolandırıcılık çetesi üyeleri 'Adınız FETÖ/PDY üyeliğine karıştı' diyerek 4 seferde 600 bin TL dolandırarak paraları başkaları adına açılmış banka hesaplarına havale ettiler. Dolandırıcılık çetesinin İstanbul'da 750 bin TL, İzmir'de 300 bin TL, Ankara'da 165 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 815 bin TL dolandırıcılık gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 5 ilde düzenlenen operasyonda; 25 adreste ve 3 araçta yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, sahte jandarma personel kimlik kartı, 202 mermi, dolandırıcılık suçundan elde edildiği değerlendirilen 80 bin TL para pos cihazı, telefon kopyalamaya yarayan cihaz, uyuşturucu madde ve çok sayıda banka kredi kartı, SİM kartı ile dijital materyallerine el konuldu.

Gözaltına alınan 17 şüphelinin sorgulaması Marmaris’te sürüyor. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195