Title of a News Article

Fırat akacak Urfa kazanacak

Fırat akacak Urfa kazanacak
banner206

Dünya kültür mirası içerisinde Şanlıurfa’nın önemli bir yere sahip olduğunu ve Kuzey Mezopotamya’da en önemli yerleşim merkezleri arasında yer aldığını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam, “Sahip olduğumuz değerleri önce tanıyacak, sonra tanıtacağız. Fırat akacak Şanlıurfa kazanacak” dedi.

AK Parti iktidarıyla Şanlıurfa’nın kaderinin değiştiğini ifade eden Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Mahmut Mirkelam, gelişimin şehircilik başta olmak üzere her alanda sürdüğünü, tanım yanında bölgede turizminde önemli oranda gelişmekte olduğunu ifade etti.

Mahmut Mirkelam, kültürel mirasın korunması ve ülkeye katma değer kazandırması yönündeki çalışmaların AK Parti iktidarı döneminde daha büyük desteklerle sürdüğünü belirterek, Birecik Belediyesi tarafından yürütülen Fırat nehri çevre düzenlemesiyle Şanlıurfa’nın adeta denize kavuştuğunu ifade etti.

Fırat sahillerinin tarihi açıdan büyük önem taşıdığına da dikkat çeken Mirkelam, yapılan çalışmaların önümüzdeki dönemlerde gerek Türkiye’ye gerekse Şanlıurfa’ya katma değer olarak dönüş yapacağını belirterek, şunları söyledi:

“Birecik Belediyemiz tarafından yürütülen Fırat Çevre düzenlemesi çalışmalarıyla birlikte Fırat sahilleri vatandaşlarımız için olduğu kadar yerli ve yapancı turistler içinde ilgi odağı haline gelmiştir. Yapılan çalışmaların ardından Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, ve diğer bölge kentlerinden vatandaşlarımız Fırat sahillerinde çeşitli etkinliklere katılmak ve özellikle hafta sonlarını değerlendirmek için gelmektedir. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan turizm yatırımları bölgenin cazibesini arttıracaktır. Bundan sonraki dönemlerde Fırat akacak Şanlıurfa kazanacaktır.”

Dünyanın en önemli antik kentlerinin Şanlıurfa’da yer aldığını da dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Mahmut Mirkelam, antik kentlerdeki bilimsel çalışmaların daha geniş kapsamlı yürütülmesi için gerekli desteğin sağlanması yönündeki çalışmaları hızlandıracaklarına dikkat çekti. Mirkelam, “Türkiye Zeugma ile önemli bir sinerji yakalamıştır. Ancak eserlerin yerinde sergilenmek yerine dönemin siyasilerinin baskısı ile Gaziantep’e nakledilmesi ve orada bir müzede sergilenmesi Zeugma’nın çevresinde yeni turizm yatırımlarının bu bölgede oluşmasına engel olmuştur. Oysa Zeugma eserleri restore edilerek yerinde sergilenseydi bölgenin turizm profili önemli ölçüde değişecekti. Birecik ve çevresinde beş yıldızlı oteller yükselecek bölge turizmi bu sinerjiyle ivme kazanacaktı. Ancak bunlar için geç kalınmış değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195