Title of a News Article

Flaş… 180 Yıl hapis cezası verildi!

.

Flaş… 180 Yıl hapis cezası verildi!
banner206

İbrahim Tatlıses’in 5 yıl önce Kuzey Irak’ta inşaat alanında ortaklık yaptığı Rujdi Said Kadir’e (sağdaki), dolandırıcılık suçundan 180 yıl hapis cezası verildi.

Kuzey Irak’a 5 yıl önce giden İbrahim Tatlıses, o dönemdeki ortağı Rujdi Said Kadir ile birlikte kamera karşısına geçerek inşaat alanındaki ortaklık sonucu yapılacak ‘Deşti Beheşt Tatlıses Konutları’nın reklam filminde oynadı. Reklam filminde boynunda kravat olduğu halde inşaat demiri büken Tatlıses, ortağı Kadir ile birlikte herkesi konut sahibi yapacaklarını söyledi. Aradan geçen süre içerisinde konutların bir bölümü tamamlanamadı. 

300 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Bölgedeki Rudaw TV’nin haberine göre, Duhok kentinde bir konut projesini yarıda bırakan Rujdi Said Kadir, ev sahibi olmak isteyenlerden topladığı 9 milyon dolarla birlikte ortadan kayboldu. Projenin durdurulduğunu, Tatlıses’in ortağının ortada görünmediğini anlayan 300 kişi ellerindeki sözleşmelerle birlikte Duhok Suç Mahkemesi’ne giderek şikayetçi oldu. Rudaw TV’ye konuşan mahkeme Hakimi Behzad Etruşi, "300 şikayet üzerine yaklaşık 1 yıldır yapılan soruşturmanın ardından, ’Adil Muttahide Şirketler Grubu’nun sahibi Rujdi Said Kadir, her şikayetten 6 ay olmak üzere gıyaben toplam 180 yıl hapis cezasına çarpıtıldı" dedi. 

'YARGIYA TESLİM EDECEKLER'
Duhok Projeler Genel Müdürü Bahtiyar Emin de, şikayetçi olan 300 kişinin dışında yeni çok sayıda şikayet dilekçesinin kendilerine ulaştığını, bu dilekçeleri de yargıya teslim edeceklerini bildirdi.  

TATLISES: HALKIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM
Rujdi Said Kadir, 2010 yılında Erbil’de, bölgenin en büyük projesi olarak tanımlanan ‘Deşti Beheşt Tatlıses’ konutları projesinde Tatlıses’i ortağı yapmış, aynı zamanda ünlü sanatçı projenin reklam yüzü olmuştu. İbrahim Tatlıses, 13 Mart 2011 tarihinde İstanbul’da silahlı saldırıya Rujdi Said Kadir, o tarihte ortaklıklarının devam ettiğini ve sanatçının iyileşmesi için gerekirse bütün servetini vermeye hazır olduğunu söylemişti. Almanya’da tedavi gördükten sonra Kuzey Irak’taki bir inşaat fuarına katılan Tatlıses, Kadir’in kendisini kandırdığını anlatırken, "Şimdi utanıyorum ve halkımdan ve özür diliyorum. Milletten topladı parayı, başka yere götürdü. Bu adam benim paramı bile vermedi" açıklamasını yaptığı hatırlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142