Title of a News Article

Flaş.. Başbakan istifa etti

.

Flaş.. Başbakan istifa etti
banner206

İtalya'da anayasa reformu referandumundan 'hayır' kararı çıktı. Hayır oyların yüzde 60 oranıyla kazandığı gecenin ilk saatlerinde kesinleşmesi üzerine Başbakan Matteo Renzi Başbakanlık Sarayı Chigi'de düzenlenen basın toplantısında istifa edeceğini açıkladı.

Yarın son kez bakanlar kurulunu toplayacağını ve daha sonra Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya istifasını sunacağını ifade eden Matteo Renzi "Referandumdan çok net bir hayır cevabı çıktı. Kaybettim, başbakanlığımdaki hükümet burada sona eriyor" dedi. Sorumluluğu üzerine aldığını belirten İtalya Başbakanı "Pek çok koltuğu kaldırmak istedim ancak kaybettim ve giden koltuk benimki oldu" ifadelerini kullandı.

Muhalefet "seçim" dedi

Referandum sonucunun kesinleşmesinin ardından muhalefet partileri art arda seçim çağrıları yaptı. 5 Yıldız Hareketi (Movimento 5 Stelle) lideri Beppe Grillo Cumhurbaşkanı Mattarella'ya yönelik mesajında "Biz seçim için her adıma hazırız" derken Kuzey Ligi Partisi (Lega Nord) Genel Sekreteri Matteo Salvini "Normal bir ülkede hemen seçime gitmek gerekir, gecici hükümetler veya teknik hükümetlerle vakit kaybetmeden. Ülkeye ciddi bir seçenek sunmak için buradayız" ifadesinde bulundu.

İtalya'nın Kardeşleri Hareketei lideri Giorgia Meloni de Cumhurbaşkanı'na yönelerek "İtalya halkı Cumhurbaşkanı Matteralla'ya bir an önce özgür bir seçim istediğinin mesajını vermiştir. Yani önce seçim yasası düzenlenmeli ardından sandığa gidilmelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195