Title of a News Article

Flaş! Dabık alınırsa DAEŞ biter...

.

Flaş! Dabık alınırsa DAEŞ biter...
banner206

Reuters haber ajansı son dakika olarak duyurdu: Türkiye destekli muhalifler Dabık operasyonuna başladı. Örgüt için kutsal olan kent, aynı zamanda mühimmat deposu.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 53'üncü gününde Özgür Suriye Ordusu, Dabık operasyonuna başladı. Reuters haber ajansı, Türkiye destekli muhaliflerin Dabık operasyonuna başladığını duyurdu.

 

SALDIRIYA GEÇTİLER

Suriyeli muhalif bir komutanının yaptığı açıklamaya göre, Türkiye destekli Suriye Özgür Ordusu, DEAŞ'ın elindeki Suriye kasabası Dabık'a saldırıya geçti.

 

FIRTINA OBÜSLERİ DAEŞ HEDEFLERİNİ VURUYOR

Dabık operasyonunun başlamasının ardından Kilis sınırında konuşlu Fırtına Obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar'lar (ÇNRA) ile DAEŞ hedefleri vuruluyor.

 

DABIK NEDEN ÖNEMLİ?

Terör örgütü Dabık köyünün kafirler ile inananlar arasında kıyametin habercisi olacak büyük bir savaşın yaşanacağı yer olduğuna inanıyor. Köy örgüt için büyük bir de mühimmat deposu. Örgütün İngilizce propaganda aracı olarak çıkardığı derginin adı da "Dabiq"… Örgüt Dabık'ta üçüncü dünya savaşı yaşanacağını ve bu savaştan galip çıkacağına inanıyor. Ardından hedefleri ise İstanbul'u silahsız bir şekilde almak.

 

"DABIK ÇÖKERSE, DEAŞ DA ÇÖKER"

Suriye Türkmen Meclisi'nin Dış İlişkilerden Sorumlu yetkilisi Abdurrahman Mustafa geçen hafta yaptığı açıklamada, "DEAŞ, kendisi açısından kutsal yer olan Dabık'a büyük önem veriyor. Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek. Çünkü örgütün, 'Dabık'ta kıyamet savaşı yaşanacak ve kâfirler diz çökecek. İstanbul'un gerçek fethi o zaman gerçekleşecek' tezi ortadan kalkacak. Bu nedenle çok büyük direniş gösteriyorlar" demişti.

Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195