Title of a News Article

Flaş! Erdoğan Rusya'da gerekeni yaptı

Flaş! Erdoğan Rusya'da gerekeni yaptı
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 12.45'te Rusya'nın Soçi kentine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı’na gelişinde, Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Soçi Temsilciliği Başkanı Anatoliy Şostak, Soçi Belediye Başkanı Anatoliy Pahomov ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin Soçideki Devlet Başkanlığı konutunda bir araya geldi.

 

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Karşılama sırasında "İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye atacakları adımlarla bölgenin kaderini değiştirecek" diyen Erdoğan ardından Rusya Devlet başkanı Putin  şunları kaydetti;

 

"Davetimizi kırmayıp Soçiye geldiğiniz için teşekkür ederiz. İlişkilerimiz tam olarak anlaştığımız şekilde devam ediyor.Çalışma ortamında bir araya geldiğimiz bu görüşmede ikili konular ve Suriye başta olmak üzere güncel konuları görüşmek üzere imkan yakalamaktan memnunum.Sizinle görüşme trafiğimiz, Türk-Rus ilişkilerin tam normalleşme süresini tamamladıktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır. Rusya'ya hoşgeldiniz Sayın Cumhurbaşkanı... Türkiye'deki halk oylamasından dolayı size tebrik ediyorum. Türkiye'deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesine olumlu etki oluşturacak.

 

Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan meclislerimizce de onaylanması gerekiyor."

 

Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195