Title of a News Article

Flaş... Görevden alındılar...

.

Flaş... Görevden alındılar...
banner206

Resmi Gazete’de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma, 2 sahil güvenlik görevlisi ve 24 merkez valisi görevlerinden alındı.
Resmi Gazete’de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve kamu kurumlarında çalışan çok sayıda kişi görevlerinden alındı. Kamu kurumlarındaki görevlerinden alınanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma, 2 sahil güvenlik çalışanı ve 24 merkez valisi bulunuyor. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği kaydedildi.
Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak.
Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, hakim ve savcılıktan kendi isteğiyle emekli olanlar, Kanun Hükmünde Kararname’nin yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecek.
Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri 10 gün içinde sona erecek. Değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi. Yurtdışındaki FETÖ okullarında öğretmenlik yapanların diplomaları ve yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195