Title of a News Article

Flaş... Suç duyurusunda bulundular

.

Flaş... Suç duyurusunda bulundular
banner206
 Şanlıurfa'da tarihi Gümrük Hanı'nda bulunan ve çürüdüğü gerekçesiyle 2'si tescili 3 çınar ağacın Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararıyla kesilmesine Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Erkan Çiftbudak tepki göstererek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

1566 yılında Göller Mahallesi'nde yaptırılan tarihi Gümrük Hanı'ndaki çınar ağaçları geçen cuma günü çürüdüğü gerekçesiyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararıyla kesildi. Kamuoyunda yankı uyandıran ağaç kesimine Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Erkan Çiftbudak da suç duyurusunda bulunarak tepki gösterdi. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Çiftbudak, çınar ağaçlarının 200-300 yıllık olduğunu ve kesilmesiyle tarihin kesildiğini söyledi. Gümrük Hanı'nda tarihi çınar ağaçlarının kanunsuz, izinsiz ve yordamsız bir şekilde kesildiğini ileri süren Çiftbudak şöyle dedi:

"Biz dernek olarak bu işlemi gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz istiyoruz ki bu tarihi kentimizde tarihe karşı yapılan bu kıyımlar bir an önce durmalı. Burada kesilen sadece 3-4 tane çınar ağacı değil. Oradaki çınar ağaçları tarihimizin, kültürümüzün, turizmimizin bir parçasıydı. Bu tarihi ağaçlar kurtarılması gerekirken maalesef kesilerek çözüm bulunmuştur. Çınar ağaçlarının kesilmesinin geleceğe miras bırakmamak anlamına geliyor. Bizde dernek olarak tarihimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195