Title of a News Article

GAP Havalimanı Müdüründen flaş açıklama...

.

GAP Havalimanı Müdüründen flaş açıklama...
banner206

 GAP Havalimanı Müdürü M. Münir Uludağ, Urfa’da 3 Ocak-8 Ocak tarihleri arasında iptal edilen 24 seferin tümü, havalimanında  100 metreye kadar düşen görüş mesafesinden kaynaklandığını söyledi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            GAP Havalimanı Müdürü M. Münir Uludağ, GAP Havalimanına inemeyen uçakların, havalimanında kar mücadelesinin yapılamadığından ötürü inemiyor olduğuna dair gerek sosyal medyada, gerekse yazılı ve görsel medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

3 Ocak-8 Ocak tarihleri arasında iptal edilen24 seferin tümü, havalimanında  100 metreye kadar düşen görüş mesafesinden kaynaklandığını belirten GAP Havalimanı Müdürü M. Münir Uludağ, şunları kaydetti;

“Bu iptallerin hiçbirisinin havalimanındaki hizmet ve teknik donanım eksikliği ile ilgisi bulunmamaktadır.  Anılan tarihlerde gerçekten çok yoğun bir kar yağışı gerçekleşmiş, fakat havalimanımız kar mücadele ekiplerimizin,  7/24 saat  kesintisiz büyük bir özveriyle  çalışmaları neticesinde pist ve apron kardan temizlenerek, uçakların iniş ve kalkışlarına müsait duruma getirilmiştir.

Havalimanımızda eğitimli ve tecrübeli personellerimizin kontrol ve işletiminde bulunan,  ILS sistemi,  (düşük hava görüşlerinde hizmet veren) , VOR CİHAZI , (istikamet bilgisi veren) , NDB cihazı,  (yön bilgisi veren), DME   (uzaklık bilgisi veren) cihazlarıyla, her türlü hava koşullarında, gecikme ve iptalleri en aza indirme amacıyla  7/24 faal olarak çalışmaktadırlar.

Bu cihazlar içerisinde, düşük hava görüşlerinde uçakların  güvenli bir şekilde inmesine yardımcı olan ILS sistemimiz,2010 yılından itibaren,  diğerleri ise 2007 yalından itibaren, faal olarak hizmet vermektedir.

ILS sistemi, pist görüş mesafesinin (RVR) 550 metre, dikey KARAR YÜKSEKLİĞİNİN (DH) ise 60 metre (200 feet) olduğu durumlara kadar   uçakların güvenli bir şekilde inmelerine yardımcı olmakta, anılan görüş seviyesinin altına düştüğü zamanlarda ise sefer iptalleri yaşanmaktadır.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195