Title of a News Article

Gazeteciler bu gecede buluştu

.

Gazeteciler bu gecede buluştu
banner206

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir gece düzenledi.

Geceye, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Alay Komutanı Selman Kömürcü, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Şerafettin Akın, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Şaban Kalafat, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Belediye Başkan Vekili Ahmet Biter, Şanlıurfa İl Emniyet Müdür yardımcısı Sunay Balıklıkaya, Asayiş Şube Müdürü Ekrem Ersen Emeksiz, Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Kemal Süt, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Derneği Atilla Durak, Mardin Gazeteciler Derneği Mehmet Çelik, Adıyaman GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Güneydoğu TV Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bayuk, Kanal Urfa TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Edessa TV Genel Müdürü Ferhat Özer, Ruha TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahin Güneş, Duru TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Canbeyli, Batman Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Bir lokantada verilen yemekle başlayan gecede ilk olarak gazetecilerin çalışma koşulları ve canlı yayınlarda yaşadıkları ilginç anları sinevizyon eşliğinde gösterildi.

“BASININ GÜÇLÜ OLMASI TOPLUMUN GÜÇLÜ OLMASI DEMEKTİR”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük gecede yaptığı konuşmada basın mensuplarını aileleriyle böyle bir günde bir arada gördüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Basının güçlü olmasıyla toplumunda güçlendiğini söyleyen Vali Küçük, “Yüzleri çok aşan bir basın mensubu görüyorum basın emekçisi aileleriyle beraber bundan çok mutlu oldum. Basının güçlü olması demek şudur o toplumun güçlü olması demektir O toplumunu vicdanının sesi güçlü çıkması demektir bu anlamda ben çok mutlu oldum. Benim çalışma arkadaşlarım basın mensupları özellikle muhabirler çünkü nereye gidersek nerde olursak devamlı omuz omuzayız. Özellikle bütün basın mensuplarımız muhabirlerimiz zor şartlarda görev yapıyor. Bazen bir haber için saatlerce bazen günlerce soğukta bekleyebiliyorlar. Özellikle Kobani sırasında beraber olduğum basın mensuplarından biliyorum sınırda sabahtan akşama, akşamdan sabaha kadar aynen askerler gibi nöbet beklediler” dedi.

“İLK İŞLERİMDEN BİRİ KENTTEKİ HABERLERİ DEĞERLENDİRMEK”

Zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının çok cüzi fiyata çalıştıklarını söyleyen Vali Küçük, Basın mensuplarının maddi anlamda imkanlarının da iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 Sabah ilk işlerinden birinin kentteki haberleri değerlendirmek olduğunu belirten Vali Küçük şunları söyledi:

“Sabah daireme geldiğimde yanıma ilk özel kalem müdürü gelir o çıkınca ikinci kişi basın müdürü gelir yerel gazetelerde şurada burada bir yerde fakir varmış mağdurmuş. Şurada şöyle kötü bir durum varmış veya hastanede şöyle bir eksiklik varmış. Bunları bana çıkarır. Bize de haberlerin gereğini yapmak düşüyor pek çok dramatik vahim durumdaki ailelere ancak sizin yazdığınız haberlerle müdahale edebiliyoruz. Bunun için bu açıdan da sizlere teşekkür ediyorum. Bir şehrin kimliğinin konuşmasında yerel basın çok önemlidir.”

“ORTAK HEDEFİMİZ, DEĞERLERİMİZ VE GAYRETİMİZ OLMALI”

Hemşerilik bilincinin çok değerli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük, Ortak hedefimizin, ortak değerlerimizin ve ortak bir gayretimiz olması gerektiğini kaydetti.

Vali Küçük, “Hemşerlik bilinci o kadar değerli ki Hemşerlik bilincinde kasıtım şu bu ilin gerçekten ortak hedefleri ortak duyguları ortak değerleri bunun etrafında toplanabilmek kastım budur. Ortak hedefimiz olmalı ortak değerlerimiz olmalı ortak bir gayretimiz olmalı. Hemşerilik bilinci yerel basınla oluşur.”

Kentte yaşanan olumsuz olaylarda Şanlıurfa’nın kardeşlik ve birlik dayanışmasının hiç bozulmadığını aktaran Vali Küçük,  “Hiçbir provokasyona gelmedi Şanlıurfa buna da büyük katkınız var Şimdi undan sonrada bir görevimiz var hep birlikte yapacağız bakın arkadaşlar Özellikle son 9 ayda olan hadiselerden dolayı ulusal arası alandaki imajımızda bir kırılma oldu Özellikle turizm alanında çok zor durumlara düştük yani otellerimizdeki kalma süreleri çok düştü. Turizm sektörü kısaca biraz aşağı çekildi tekrar imajımızı düzeltmemiz lazım. Bunda en önemli görevlerden biri size düşüyor” dedi.

 

“GAZETECİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Gazetecilere her alanda büyük bir görev düştüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise basın çalışanlarına kamusal anlamda çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Çiftçi," Basın çalışanlarımız kamusal anlamda çok önemli ve görevler üstlenmiştir. Bizlerde bunun farkındayız. Toplum içeresindeki olguları algıları olayları topluma en doğru bir şekilde göndermenin duyurmanın çabası içerisindesiniz. Bu çaba bir kamu görevidir. Şanlıurfa'mızda çalışan gazetecilerimize çok önemli bir görev düştüğünü belirtmek istiyorum. Muhakkak gazeteci arkadaşlarımız haber değerini gözeterek çalışmalarını gerçekleştirmekteler. Bölgemiz önemli süreçler yaşamakta. Dolayısıyla bu bölgenin kolay olmadığını ve  bu topraklarda çok güzel hizmetlerin gerçekleştiğini insanların huzur içerisinde yaşadığını hepimizin tüm Türkiye 'ye ve dünyaya duyurması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin tekrardan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum" dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ ASGARİ ÜCRET DAHİ ALAMAMAKTA”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ise, basın mensuplarının maddi ve manevi imkansızlıklar içinde kıvrandıklarını vurguladı.

Gülebak, Şanlıurfa’da çalışan basın mensuplarının asgari ücret dahi alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak, bu sektörde çalışan insanların durumunun çok vahim olduğunu maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Ülkemizde çalışan gazetecilerden ziyade Şanlıurfa’mızda çalışan gazeteci arkadaşların maddi imkânsızlıklar içinde olduklarını görmekteyiz. Ülkemizin açlık sınırının asgari ücret olduğu kamuoyunda bilinmektedir. Maalesef Şanlıurfa’da bu sektörde çalışan meslektaşlarımız asgari ücreti dahi alamamaktadır ve alamadığı için kolonları yıkılmış bir ev gibi, hem Şanlıurfa’mızın hem ülkemizin dördüncü gücü dersek kendimizi aldatmaktan ileri gidemeyiz.”

 

“BASIN ÇALIŞANLARI SENDİKALAŞMAYA GİTMELİ”

Basın çalışanlarını sendikalaşmaya gitmeleri gerektiğini aktaran Gülebak, sendikalaşmanın sağlanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. 

Gülebak, “Bu sektörde çalışan meslek arkadaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmeleri için Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak bu konuda elimizden gelenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bütün meslektaşlarımızın bilmesini isterim. Özellikle sahada  çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat  yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızı bilmenizi isterim.”

“ŞANLIURFA VE ŞANLIURFA BASINI İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler derneğinin faaliyetlerinden söz eden Gülebak, Şanlıurfa basını için yola çıktıklarını söyledi.

Gülebak, dernek faaliyetlerini şöyle sıraladı;

“-Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında tüm basın arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik sözü verdik Şanlıurfa için tek kalem olduk.

-Merkez ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldik Şanlıurfa'nın sorunlarını tartıştık.

-Meslektaşlarımızın iyi gününde kötü gününde yanında olduk.

-Dernek binamızı oluşturduk, sadece gazetecilerin mutlu ve acı günlerinde kullanmaları için hizmete sunduk.

-Yeni evlenmiş çiftlerimizin eksiklerini gidermekte yardımcı olduk ve her yeni evlenen çiftimize dernek bütçesinden pay ayırdık.

-Urfa basınını tek bir sitede bir araya topladık URFA BASIN MERKEZİ.COM Şanlıurfa'nın basın merkezi haline geldi.

-Şanlıurfa Adliyesinde bir basın ofisimiz yoktu Başsavcımızın çalışmalarıyla artık Adliyede bir basın ofisimiz yer alıyor.”

Etkinlik Zekeriya Ünlü, Erdal Merdan ve Fatih Ünlü’nün sahne almasıyla son buldu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195