Title of a News Article

Gazi ve şehit aileleri iftarda buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gazi ve şehit yakınlarına yönelik iftar programı düzenledi.  Programa katılan Başkan Nihat Çiftçi, "Birlik ve beraberliğimizi bir arada tutmak adına canını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gazi ve şehit yakınları ile düzenlenen iftar programında buluştu. Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda düzenlenen programa Başkan Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi'nin yanı sıra Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, il Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim AYhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Programda konukların masalarını tek tek ziyaret eden Başkan Nihat Çiftçi, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Başkan Nihat Çiftçi, İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınayarak şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Çiftçi, "Bu vatan için çok bedel ödendi ve inanıyorum ki herkes bu ecdadın emanet ettiği güzel topraklar uğruna gözünü kırpamadan bedel ödemeye hazırdır. Rabbim Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın, bozmayı amaçlayan tüm unsurları ortadan kaldırmayı yüce rabbimizden diliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bir nebzede olsun sizi hatırlaya bilmek için bu iftar programını düzenledik. Sizler bu vatana evlatlarınızı feda ettiniz. Allah hepinizden razı olsun " dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "İstanbul'da yaşanan hain saldırı neticesinde şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum.  Şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor onların önünde hürmetle eğiliyorum.  Şehitlerimiz dünyadaki en kıymetli şeylerini ortaya koyarak bu ülkeye hizmet ettiler. Bu anlamlı programdan dolayı Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi, bizleri bu yemekte buluşturduğu için  teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanımız Nihat Çiftçi'ye Çanakkale ziyaretimizde vermiş olduğu desteklerden dolayı minnettarız" şeklinde konuştu.

Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise, " Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyondan dolayı şehit aileleri adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Şanlıurfa Valiliğimiz tarafında Şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna gerçekleştirilen Çanakkale gezisi öncesi Başkanımız Nihat Çiftçi tarafından otobüs yolculuğu yerine uçak ile seyahat yapmaları kararlaştırılmıştı. Bunun için ayrıca çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195