Title of a News Article

Gece yola çıktılar...

.

Gece yola çıktılar...
banner206

 Büyük İstanbul Otogarı'ndan yola çıkarak TEM otoyolu Edirne istikametine yürüyen Suriyeli sığınmacılardan oluşan kalabalık grup Mahmutbey gişelerini geçti.

Esenler Otogarından gece saatlerinde TEM otoyoluna yürüyüşe geçen aralarında çocuklarında bulunduğu Suriyeli sığınmacılardan oluşan kalabalık bir grup, Mahmutbey gişelerini geçti. Polisin herhangi bir engellemede bulunmadığı sığınmacılar TEM otoyolunda güvenlik şeridinde ilerleyişlerini sürdürerek Edirne'ye gitmeye çalışıyor.

 

SIĞINMACILAR UYKU MOLASININ ARDINDAN EDİRNE'YE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndan saat 02.00 sıralarında yola çıkarak Edirne'ye doğru yürümeye başlayan sığınmacılar sabaha karşı uyku molası verdi. Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra TEM otoyolunun kenarındaki yeşil alana geçen Suriyeliler, yanlarında getirdikleri valiz ve çantaları bırakıp burada uyumaya başladı. Aralarında bebeklerin ve küçük yaşta çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi polis ekipleri de yakın mesafeden takip ediyor. Hava aydınlandıktan sonra 2 saatlik uyku molasının ardından sığınmacılar TEM otoyolunun kenarında tekrar Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti. Bazı sığınmacılar, günlerdir otogarda beklediklerini, Türkiye'de yaşam şartlarının zor olduğunu ve bu nedenle Edirne sınırını aşarak Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini söyledi. Emniyet şeridinden yürüyen sığınmacıları polis takip ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195