Title of a News Article

Gelişler devam ediyor

Gelişler devam ediyor
banner206

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale İlçesi'ndeki sınır hattına geldi. Burada geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler, Arapça anonslar ile geçişlere açılan Akçakale Sınır Kapısı'na yönlendirildi.

Suriye’nin Haseke kentinin Sülük kasabası bölgesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında devam eden çatışmaların yoğunlaşması üzerine son 2 gün içerisinde 3 bine yakın Suriyeli Türkiye'ye alındı. Bu sabah da Akçakale'nin Kepezli Mahallesi yakınlarındaki sınır hattına gelen 500 kişilik grup, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ettiklerini ve Türkiye'ye geçmek istediklerini söyledi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, sınır hattında bekleyen askerler tarafından gıda ve su ihtiyaçları karşılandıktan sonra Arpça anonslar yapılarak geçişlerin Akçakale Gümrük Kapısı’ndan yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine sınır hattında toplanan Suriyeliler, sınır kapısının bulunduğu bölgeye gitti. Asker sınır hattında güvenlik önlemini sürdürürken, sığınmacıların bundan sonra Akçakale Sınır Kapısı'ndan kabul edileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195