Title of a News Article

Genç avukatlara cübbeleri giydirildi

Şanlıurfa Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle 11 genç avukata cübbeleri giydirildi.

Ziraat Odası Konferans salonunda düzenlenen avukatlık yemin törenine stajyerlik görevini başarıyla tamamlayan 11 genç avukatın yanı sıra, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, avukatlar ve yakınları katıldı.

Baro Başkanı Hikmet Delebe’nin yemin töreni açılışında yaptığı konuşmada, mesleğe yeni başlayacak olan avukatların Şanlıurfa Barosuna güç kattığının altını çizerek, “Genç arkadaşlarımız bizlere ve Şanlıurfa Barosuna güç veriyor. Avukatlık mesleği bildiğiniz üzere yasa ile faaliyetini yürüten hukukun bir parçası olan çok önemli bir kamu mesleği. Mevzuatımıza göre yargının 3 temel ayağından bir tanesi hiç kuşkusuz savunma mesleği. Savunma mesleğinin içinde olmadığı bir yargı mekanizması adil bir şekilde işlevini yürütemez, halka adalet dağıtamaz.

Avukatların dışlandığı avukatların içinde olmadığı bir yargı mekanizması eksiktir, sakattır. Bu bakımdan mesleğimiz hem kamu mesleği bir taraftan da aslında insan haklarını savunan özgürlükleri savunan bir meslek, avukatlık yasamızın 76. ve 95. Maddelerine göre kamu mesleği olan avukatlık aynı zamanda hukukun üstünlüğünü de korumakla yükümlüdür.” Diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe tarafından genç stajyerlere avukatlık yemini içtirildi. Daha sonra cübbeleri giydirilen avukatlara sertifikaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195