Title of a News Article

Genç ve dinamik bir kadro...

Genç ve dinamik bir kadro...
banner206
Şanlıurfa'da, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şanlıurfa İl Temsilcililiği, yeni yönetimini basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.

Dün, akşam saatlerinde Akçakale yolu üzerinde bulunan Zafer İş Hanı'nda olağan bir toplantı gerçekleştirerek Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şanlıurfa İl Temsilcililiği'nin yeni yönetimi; Mustafa Güzeller, Zeynep Yaşar, İbrahim Halil Çiftçi, Ferit Kürkçüoğlu, Müslüm Tut isimlerinden oluştu.

Burada, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şanlıurfa İl Temsilcililiği adına açıklamalarda bulunan Harita Mühendisi Mustafa Güzeller şunları söyledi;

"Saygı değer kamuoyu, değerli meslektaşlarım, kıymetli basın mensupları. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 47. Dönem Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetimi olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamızın 47. Dönem Yönetim Kurulu tarafından 04/11/2020 tarih, 12202 sayılı yazısı ile yapılan atamayla göreve gelmiş bulunmaktayız.

Sözlerimize başlamadan önce biz harita mühendislerini aynı çatı altında buluşturan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamıza, bizlerden önce emeği geçmiş tüm yönetimlere ve meslektaşlarımıza bizlere vermiş oldukları desteklerinden dolayı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Merkezimize ve Diyarbakır Şubemize teşekkür ederiz.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliğine kayıtlı 162 üyemiz ve 46 Serbest Harita ve Kadastro Mühendislik Müşavirlik Bürosu bulunmaktadır. Gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışan tüm meslektaşlarımıza da buradan selamlıyoruz.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 47. dönem Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetimi olarak yeni dönemdeki amaç, görev ve hedeflerimizi siz değerli meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle değerli meslektaşlarımız tarafından 47. Dönem İl yönetimimize verilen desteğin her zamankinden daha güçlü ve değerli olduğunun farkındayız. Bu farkındalık ile birlikte değerli meslektaşlarımızın bizlerden mesleğimiz ve şehrimiz adına beklentilerinin de bir o kadar yüksek olduğunun bilincindeyiz.

Tüm meslektaşlarımızla birlikte mesleki dayanışmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu biliyoruz. Bu amaçla hep birlikte her zamankinden daha güçlü, daha etkili ve daha geniş bir mesleki dayanışmayı hedefliyoruz.

Meslektaşlarımızın mesleki çalışmalarını ve yetkilerini kullanmaları sırasında karşılaşacakları her türlü haksızlık ve onur kırıcı işlemlerin karşısında duracağımızı, bunları düzeltmek adına bütün girişimleri gerçekleştireceğimizi de buradan ilan ediyoruz.
Mesleğimizi ilgilendiren konularda kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak mesleki denetimde, gerekli yardımlarda ve önerilerde bulunmak, meslekle ilgili bütün mevzuatı, normları, bilimsel şartnameleri, tip sözleşmeleri ve bunlar gibi bütün bilimsel belgeleri incelemek ve bunların değiştirilmesi, geliştirilmesi ya da yeniden yürürlüğe konulması yolunda önerilerde bulunmayı amaçlıyoruz.

Sağlıklı Kentleşme, nitelikli yapılaşma faaliyetleri için gerekli Harita ve Kadastro Mühendislik Hizmetlerinin bilimsel, teknik esaslara, mesleki kurallara, etik çalışmaya uygun olarak yerine getirilebilmesi hususunda toplumcu mühendis algısını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

Oda uzmanlık alanlarına giren konularda üyelerine, özel ve tüzel kişilere yönelik eğitim hizmetleri sunmak, kurslar ve seminerler ve benzeri etkinlikler düzenlemek, katılanlara sertifika ve yeterlilik belgesi vermek ve bu amaçla örgütlenmeyi görev edinmiş bulunmaktayız.

Mesleki faaliyet denetimini yaygınlaştırmak, dolayısıyla meslektaşlarımızı koruyarak kentlerimize, doğamıza, çevremize ve mesleğimize sahip çıkarak sadece odamızın ve meslek disiplinimizin değil yerel yönetimlerin de yararını gözeten teknik işbirliğine açık olduğumuzu buradan duyuruyoruz.
Harran Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümündeki değerli hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla gerekli olan iş birliğini sağlamayı ve etkili iletişimde bulunmayı da amaçlıyoruz.

Genelde Ülkemizde özelde de ilimizde yaşanan gelişmelerin yakından takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu nedenle başta yerel yönetimler olmak üzere diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile birlikte şehrimizi ve mesleğimizi ilgilendiren konularda birlikte çalışmayı teklif ve temenni ediyoruz.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 47. Dönem Şanlıurfa İl Temsilciliği olarak şehrimiz ve mesleğimiz adına yürüteceğimiz çalışmaların ilimize halkımıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Yeni oluşan yönetim kurulumuzu siz değerli basın mensuplarına takdim etmek isteriz."

1-Mustafa GÜZELLER

2-Zeynep YAŞAR

3-İbrahim Halil Çiftçi

4-Ferit KÜRKÇÜOĞLU

5-Müslüm TUT

Değerli vaktinizi ayırdığınız siz kıymetli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195