Title of a News Article

Gençlerle buluştular..

.

Gençlerle buluştular..
banner206

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Güngör Azim Tuna ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın 'Kariyer Günleri' programı çerçevesinde üniversiteli gençlerle buluştu. Anayasa değişikliği konusunun ağırlıkta olduğu buluşmada öğrencileri de dinleyen Çiftçi, Tuna ve Taşaltın, gençliğe verilen öneme değindi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Güngör Azim Tuna ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi'nde düzenlenen bisiklet dağıtım töreni öncesi gençlerle bir araya geldi. Başkan Nihat Çiftçi'nin moderatörlüğünü yaptığı buluşmada Anayasa değişikliği konusu ağırlıkta ele alındı.

Başkan Çiftçi'nin açılış konuşmasının ardından gençlere seslenen Vali Tuna, özellikle terör olaylarına değinerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Türkiye'nin yıllardır terörle birlikte dış güçlerin saldırılarına maruz kaldığına dikkat çeken Vali Tuna, "Bizim tüm çabalarımız gençlerimize daha güzel bir Türkiye bırakmak içindir. Bunun için bir takım oyunlara gelmemeliyiz. Özellikle gençlerimiz bu üst akılın oyunlarına karşı artık bilinçlendi. Türkiye gençliği artık daha da geleceğine emin bakan bir kitle olarak yarınlara doğru ilerliyor. Ben gençlere güveniyorum" dedi.

Ardından bir örnekle Anayasa Değişikliğine değinen Rektör Prof. Dr. Taşaltın, "Şimdi biz üniversite içerisine bir yurt yapacağız. Arazi devletin, yapacak olan da var ama öylesine bir bürokrasi ile karşı karşıya kalıyoruz ki bunun neticesinde bir türlü bu hizmeti gençlerimize sunamıyoruz. O kadar zaman geçti ki artık bize yapamazsınız diyorlar biz de 'Evet yapacağız. Evet' diyoruz" diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: TÜRKİYE HER BİR BUÇUK YILDA BİR SEÇİM YAŞIYOR

Gençlerden uzun süre alkış alan Rektör Prof. Dr. Taşaltın'ın ardından Anayasa Değişikliğinin içeriğine değinen Başkan Nihat Çiftçi, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tam 65 kez seçime gitti. Bu yüzden bir türlü istenilen verimli bir döneme giremedi. Yani her bir buçuk yılda bir seçim yaşadı ülkemiz. Bunun yanı sıra geçmişe şöyle bir göz attığımız zaman her 9 yılda bir seçilmiş hükümetlere, idarecilere müdahale olduğunu görüyoruz. Bu müdahale cunta veya darbenin sonucunda yaşanan çalkantılı yılları beraberinde getirdi. İşte bunlara dur demek için yeni Anayasa Değişikliği gerekiyor ve hepimiz buna destek vermeliyiz" şeklinde konuştu.

 

'YENİ ANAYASA AYDINLIK BİR GELECEK DEMEK'

Anayasa değişikliği ile birlikte gençlerin siyasette daha aktif olacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Yeni Anayasa ile birlikte seçilme yaşı 18'e kadar geliyor. Gençlerimiz 18 yaşında siyaset yapma imkanı buluyor. Bunun yanı sıra daha etkili bir temsil için milletvekili sayımız 600'e çıkıyor. Yasama, Yürütme ve Yargının net bir şekilde tanımlanıyor. Türkiye'de çift başlılık ortadan kalkıyor. Seçilen hükümet 5 yıl boyunca aralıksız hizmetini sunuyor. Bu ne demek; bu istikrar demek, gelişen bir Türkiye demek, aydınlık bir gelecek demek. Bunu gittiğimiz her platformda halkımıza anlatıyoruz. Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanların büyük rahatsızlığına rağmen, biz yine de gençleri ile birlikte büyüyen bir Türkiye özlemi için halkımıza en iyisini sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Gündeme yönelik değerlendirmelerin ardından Başkan Çiftçi, Vali Tuna ve Rektör Taşaltın, gençlerden gelen soruları yanıtladı. Öğrencilerin Anayasa değişikliği, ulaşım sıkıntısı, barınma ve eğitim alanlarındaki sorularını yanıtlayan Başkan Çiftçi, Vali Tuna ve Rektör Taşaltın daha sonra 15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal adına yapılan okuma salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Gençlerle yakından ilgilenen Başkan Çiftçi, Vali Tuna ve Rektör Taşaltın üniversitedeki programlarının ardından kent merkezine döndü.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195