Title of a News Article

Genelkurmay Başkanından flaş DEAŞ açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terör örgütü DAEŞ ile mücadelede bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda silah, roket ve binanın imha edildiğini söyledi.

Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı, Hilton Otelinde başladı. Konferansta konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye’nin terörle mücadelesine değinerek, “Terörle mücadele harekatı, yurt içinde ve yurt dışında asker, polis ve köy korucularımız tarafından omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yöndeki gayretlerimiz teröristlerin tamamı etkisiz hale gelinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız” diye konuştu.

Bölgede yaşanan krize dikkat çeken Orgeneral Akar, şunları söyledi: “Orta Doğu terörizmle, sınır anlaşmazlıklarıyla, etnik ve mezhepsel çatışmalarla çalkalanmaktadır. Özellikle Suriye ve Irak’taki çatışmalar, ülkelerin harekete geçme isteksizliği nedeniyle daha zor bir hal almaktadır. Maalesef Suriye bir bataklığa dönüşmüştür. Bu krizin Suriye’nin komşuları başta olmak üzere tüm dünyaya etkileri vardır. Üç milyon Suriyeli Türkiye’de misafir edilmektedir. Şu ana kadar mülteciler için 10 milyar dolar civarında harcama yapılmıştır. Bütün zorluklara rağmen Ankara, mültecilere açık kapı politikasını uygulamaya devam etmektedir.”

Hulusi Akar, dünyanın teröre karşı birlik olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Ankara, PKK terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. PYD/YPG'de PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı olarak ortaya çıkmıştır. Bu iki örgütün birbiri ile irtibatı ve işbirliği ortadadır. PKK bir taraftan masum insanları öldürürken diğer taraftan da uluslararası kamuoyunda meşruiyet kazanma gayreti içinde bulunmaktadır. Benzer şekilde DAEŞ de özellikle bölgemize, genel olarak ise dünyaya tehdit teşkil eden en barbar terör örgütlerinden biridir. Bu örgütün hiçbir şekilde İslam’ı ve Müslümanları temsil etmesi söz konusu değildir. Önemli şehirlerimize yönelen kanlı intihar saldırılarının yanı sıra son zamanlarda sınırdaki ilimiz Kilis, DAEŞ tarafından hedef alınmaktadır." Akar, konuşmasında, "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195