Title of a News Article

Gerçeğini aratmadı!

Gerçeğini aratmadı!
banner206
 ŞANLIURFA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sulama kanallarındaki boğulmaların engellenmesi için hayata geçirilen 'Bu Yaz Kanala Değil Havuza' projesinin tanıtımında yapılan kurtarma tatbikatındaki görüntüler, gerçeği aratmadı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Bu Yaz Kanala Değil Havuza' projesinin tanıtımı Karşıyaka Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalı yanında yapıldı. Proje hakkında bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar, proje kapsamında kanallarda boğulmaları en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başar, "Projeyle sulama kanallarına, göletlere nehirlere girilmemesini hedefliyoruz. İl genelinde okullarda seminerler düzenleyip, broşür ve afişler dağıtacağız. Jandarma ve sulama birlikleri ile koordineli çalışmalar yaparak, projenin hayata geçirilmesinin ardından bugüne kadar 27 kişinin hayatını kurtardık. Projeyle birlikte önceki yıllara oranla geçen yıl 28 boğulma vakası yaşandı ve vakalarda azalmalar görüldü. Bu proje ile sulama alanlarında boğulma sayısını en aza indirmeye hedefliyoruz" dedi. 

Başar'ın konuşmasının ardından kurtarma operasyonu düzenlendi. Sualtı polisleri ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği tatbikatta senaryo gereği polisler tarafından uyarılan ve hakkında tutanak tutulan bir kişi, polislerin sulama kanalı civarından ayrılmasının ardından tekrar balık tutmaya başladı. Arkadaşına 'balık tutmaktan birşey olmaz' diyen ve takılan oltasını kurtarmaya çalışan kişi, senaryo gereği kanala düştü. Boğulma tehlikesi geçiren kişi, arkadaşlarının çağırdığı sualtı polisleri tarafından kurtarılıp, ambulansa bindirildi.

Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından proje kapsamında sulama kanallarına giren vatandaşlara 'Kabahatler Kanunu' kapsamında 189 lira idari para cezası kesileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195