Title of a News Article

Göbeklitepe için tepki gösterdi

Göbeklitepe için tepki gösterdi
banner206
Vekil Aydınlık’tan Göbeklitepe tepkisi!
Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İstanbul – Gaziantep seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait uçaktaki ekranlarda Gaziantep tanıtımı içinde “Halfeti” nin gösterilmesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a önerge sundu.
İstanbul – Gaziantep seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait uçaktaki ekranlarda Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinin, Gaziantep tanıtımı içerisinde yer almasına tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a soru önergesi sunduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.
Vekil Aydınlık paylaşımında; ‘’ Değerli hemşehrilerim, Şanlıurfa’mızın il ve ilçe sınırları bellidir, Gaziantep tanıtımında Halfeti’nin görüntüleri nasıl kullanılabilir, bu yanlışın kabul edilmesi mümkün değildir. Yetkililere sosyal medya aracılığıyla bir kez daha soruyorum; bunun sorumlusu kim? Ne yazık ki Şanlıurfa'mızın değerlerine sahip çıkan yok. Şanlıurfa’mızın listelerce uzanacak güzellikleri var, değerleri var; Halfeti’de onlardan birisidir, Halfeti Şanlıurfa’nın incisidir ama sahip çıkan yok. Haliyle sahip çıkılmazsa başkaları gelir sahiplenir. Bu görüntüyü de vatandaşımız sağolsun, çekmiş, göndermiş. İstanbul’dan Gaziantep’e giden uçakta, koltuk arkalarında yer alan ekranlarda Gaziantep tanıtımı yapılıyor ama gelin görün ki Gaziantep, tanıtımında Halfeti var. Bırakın milletvekilliğini bunu bir URFALI olarak kabul etmem mümkün değil. Değerli hemşehrilerim, memleketim adına üzülüyorum; bakınız Urfa’da fıstığı yetiştiren biz, isotu yetiştiren biz tanıtımını yapan, sahiplenen Antep. Göbeklitepe Urfa’da Halfeti Urfa’da ama tanıtımını yapan, sahiplenen yine Antep. Kimse sahip çıkmıyor, Urfalı yöneticilerin suskunluklarını anlamış değilim. En derin sevgi ve saygılarımla’’ cümleleriyle tepkisini dile getirdi. kaynak: urfanatik

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195