Title of a News Article

Gökpınar'ın hedefi büyük

Gökpınar'ın hedefi büyük
banner206

 Genç Turizmci Seyran Gökpınar, “Hedefimiz öncelikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Van ve diğer bölge kentlerimizin de turizmin canlandırılması ve bu sektörün bölgede daha etkin hale getirilerek bölge ekonomisine katkı sağlanmasıdır” dedi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren Gaziantep Vipol Turizm Seyahat Acentası’nda 10 yıldır başarıyla görev yapan Seyran Gökpınar, Kahramanmaraş’ta Vipol Turizm Seyahat Acentesi şubesini açarak bölge turizmine katkı sağlamak için kolları sıvadı. Sektörün tanınan isimlerinden birisi olan Seyran Gökpınar, bundan sonraki süreçte Türk turizminin geliştirilmesi için büyük gayret sarf edeceklerini ve hedeflerinin turizm sektörünün bütün yelpazelerinden faydalanmak olduğunu ifade etti.

Turizmin Türkiye için çok anlam ifade ettiğini söyleyen Genç Turizmci Seyran Gökpınar, Türkiye’nin sadece kum, deniz, havuz turizmine bağımlı olmadığını belirterek, “Türkiye her alanda dünya turizmi için önemli bir ülke. Turizm sadece deniz havuz kum anlamına gelmemeli. Dört mevsim her türlü turizmin yapılabileceği imkânlara ve değerlere sahibiz. Anadolu binlerce yıl onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış insanlık tarihi için önemli bir ülke. Kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, gastronomi turizmi gibi onlarca çeşit turizm yılın dört mevsimi ülkemizde gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

Türkiye’nin turizm cenneti olduğuna dikkat çeken Gökpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bununla ilgili bir sorunumuz yok. Ülkemizi bütün özellikleriyle tanımak, bu özellikleri dünya genelinde tanıtmak zorundayız. Son 10 yıldır Gaziantep Vipol Turizm Seyahat Acentası’nda görev yapıyordum. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Soner Bacaksız’ın büyük desteklerini gördüm. Bugün Kahramanmaraş’ta Vipol Turizm Seyahat Acentasının açılışını gerçekleştirdik. Büyük ilgi görüyoruz. Hedefimiz öncelikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Van ve diğer bölge kentlerimizin de turizmin canlandırılması ve bu sektörün bölgede daha etkin hale getirilerek bölge ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Bunun için gerek yurt içi gerekse yurt dışı tur organizasyonlarımızla bölgenin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan gastronomi turizmi Türkiye için büyük önem taşıyor, Türk mutfak kültürünün bütün öğelerinin bu alanda tanıtımı ve turizme kazandırılması için bizlerde firma olarak elimizden gelenleri yapacağız.”

Vipol Turizm Seyahat Acentesi Kahramanmaraş Şubesi’nin açılışının ardından yaptığı değerlendirmede inanç turizminin de önemine değinen Genç Turizmci Seyran Gökpınar, “Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan kentlerimiz turizm için büyük önem taşıyor. İnanç turizmi içinde elimizde önemli değerlerler bulunuyor. Bugün dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye kültür ve inanç turizmi için gelmek isteyen milyonlarca insan var. Önemli olan bu gruba ulaşmak ve sahip olduğumuz değerleri kültür ve inanç turizmine kazandırmaktır.”

Kahramanmaraş’ta açılışı gerçekleştirilen Vipol Turizm Seyahat Acentası’nın bölge turizminin geliştirilmesi için de çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Seyran Gökpınar, “Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, Diyarbakır, Mardin ve bölgemizde bulunan diğer kentlerimizin önemli bir turizm potansiyeli bulunmaktadır. Konaklamaya yönelik yatırımların hızla arttığı bölgemizde turizm için gerekli gerek otantik gerekse modern otelcilik hizmetleri yerine getirilmeye başlanmıştır. Diğer taraftan bu ilerimizde son dönemlerde tarihi eserlerin restore edilerek amacına uygun hizmete sunulması da önemli bir gelişmedir. Bundan sonraki süreçte bizler bu güzellikler dünya genelinde tanıtacak ve yapılan yatırımların ekonomiye katma değer olarak dönüşünü sağlayacağız. Kahramanmaraş Şubemiz Türkiye’nin ve dünyanın her yerine uçak bileti satışı yanında her türlü turizm için organizasyon ve otel rezervasyonları yaparak da önemli bir eksiğin giderilmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın önde gelen isimlerinin katıldığı açılış kokteylinde genç Turizmci Seyran Gökpınar, projelerini sanayici ve iş adamlarıyla da paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195