Title of a News Article

Gönüllerin Kaymakam’ı

 Gönüllerin Kaymakam’ı
banner206

Bir ayı aşkın süredir Kobani’den gelen Suriyeli sığınmacıları en iyi şekilde ağırlamak için yoğun çaba gösteren Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, aynı zamanda sağlık sorunu olan Suriyelilerle de yakından ilgilenerek, yardımcı oluyor.

Kobani’den yaşanan iç çatışmalardan dolayı sınırı geçerek Suruç İlçesine gelip yerleşen Suriyeli sığınmacıların, konaklamanın yanı sıra diğer her türlü sorunları da çözülüyor. Bu zaman zarfı içerisinde deyim yerindeyse Suruç ile birlikte Kobani’ye de Kaymakamlık yapan Abdullah Çiftçi, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine tüm Suriyeli sığınmacıların dertleriyle de ilgileniyor. Suriyelilere şefkat elini uzatan Kaymakam Çiftçi, Suriye’den gelen sığınmacıların sağlık sorunlarına da duyarsız kalmıyor.  

 

Kalp Hastası Besma, İstanbul’a gönderildi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, bir ay önce Kobani’den gelen doğuştan kalp hastası olan Besma isimli çocuğun sağlıklı hale gelmesini sağladı. Hastalığından dolayı yüzü ve dudağı  moraran Besma, masrafları Kaymakamlık tarafından karşılanarak tedai edilmek üzere İstanbul’a gönderildi. Burada başarılı bir ameliyat gerçekleştiren küçük kız, sağlıklı bir şekilde Suruç İlçesine döndü. Yüzünden morlukları geçen Besma, desteklerinden dolayı Kaymakam Çiftçi’ye teşekkür etti.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195