Title of a News Article

Gönüllü rol model seçildi

.

Gönüllü rol model seçildi
banner206

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü,  Kız Çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması projesine verdiği destekle rol model seçildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin ortaklaşa finanse ettiği Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ( KEP2)  Özellikle Kız Çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması projesi; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 pilot ilde (Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari) on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

Bu kapsamda projenin, Şanlıurfa' da 24-25 Mayıs 2016 tarihleri arası, ailelere yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına katılan Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü,  100 kişilik gruba yaptığı konuşma ve projeye verdiği destek ile rol model olarak seçildi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gönüllü, tüm ailelerle birebir ilgilenirken; okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerle devam edemeyen çocukların eğitimlerinin sürdürebilmelerinin, eğitimde eşitliğin ve ailelerin bu konularda bilgilendirilmesi, desteklenerek teşvik edilmesinin önemini vurgulayarak; okuyan üreten bir toplum olmanın yolunun çocuklarımıza vereceğimiz eğitimden geçtiğini belirtti.

Yerelde bu konu ile ilgili çalışmalarının olduğunu ve bu amaca hizmet eden projelere de  destek verdiklerini beyan etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195