Title of a News Article

Gönüllüler, Türkiye'nin ihtiyaç haritasını çıkardı

.

Gönüllüler, Türkiye'nin ihtiyaç haritasını çıkardı
banner206

Sanatçı Mert Fırat önderliğindeki bir grup gönüllü 1,5 yıl önce bir araya gelerek ihtiyaç sahipleri ile yardımseverleri bir arada buluşturabilecek ‘ihtiyaç haritası’ projesini hayata geçirdi.

Vatan Gazetesi'nden Esra Can Sinav'ın haberine göre, www.ihtiyacharitasi.org adresi üzerinden Türkiye’nin her bölgesinden farklı ihtiyaçlar için yardım çağrısı yapılıyor. Bir taraftan Doğu illerinde görev yapan öğretmenler mont, ayakkabı ve çanta yardımı isterken, başka bir okulda öğretmenler okullarına kapı, sıra hatta perde yardımı istiyor. Yardımseverler de ihtiyaç sahipleri arasında köprü olunuyor.

 

4 BİN ÜYESİ BULUNUYOR

Türkiye’nin her köşesinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi için sistem kısa bir sürede büyük bir ilgi gördü. İlk açıldığı zamandan bu yana 4 bin üye kazanan projede bin 300 ihtiyaç giderildi. Proje kurucularından Elif Kalan, “Projeye 1.5 yıl önce başladık ve Ekim ayında sitemizi açtık. 3 kişiyle başladığımız bu projede şuanda 10 kişiyiz. Hergün yüzlerce ihtiyaç listesi geliyor. 1,5 haftada pek çok ihtiyacı karşıladık. Ama talep çok olduğu için daha temkinli davranıyoruz ve ihtiyaçların gerçekliğini araştırıp onaylamadan siteye girmiyoruz” dedi. Projeyi tasarlarken bu ilgiyi beklediklerini ifade eden Kalan,” Türkiye’de her konuda çok büyük eksiklikler var ve biz bunları nasıl bir araya getirebiliriz diye düşünürken bu proje ortaya çıktı. Çok hızlı bir şekilde talep gördük ve çok sayıda ihtiyacı karşıladık. Destekçilerimiz, gönüllülerimiz arttıkça bizde Türkiye’nin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sitede çoğunluğunu doğu illerinin oluşturduğu ihtiyaç listeleri dikkat çekiyor. Bunlardan biri Van`ın Gevaş ilçesine bağlı Aydınocak köyündeki Aydınocak Ortaokulu öğretmeninin çağrısı. İki sene önce atanan öğretmen, 1950 yılında eğitime başlamış ve küçük tadilatlarla ayakta tutulan okul için okul gereçlerinde yardım isterken, okulun kapısı, sırası hatta perdesi olmadığını bu proje ile duyurup yardım bekliyor.

 

MONT, AYAKKABI VE ÇANTA...

Kış mevsiminin gelmesiyle zorlukların yaşandığı Doğu illerinde en çok kıyafet eksiklilerine yardım isteniyor. Şanlıurfa’da bir okulda görev yapan öğretmen 8-11 yaş aralığındaki 44 öğrenci için mont ve ayakkabı yardımı çağrısında bulunurken, ilçe merkezine 33 km uzaklıkta olan başka bir köy okulu içinde yine kışlık mont, ayakkabı kişisel ihtiyaçlarına yönelik yardımlar isteniyor.

Mardin’de ise 7-15 arasında değişen köy çocukları, terörden mağdur olmuş ailelerin çocukları ve yetenekli çocukların yer aldığı bir merkezde eğitim verebilecek gönülü arkadaşlar ve kışlık elbise yardımı, Siirt’te yer alan bir köy okulu içinde kırtasiye malzemeleri ihtiyaç listesinde yer alıyor. Yardım çağrılarını “ihtiyaç gir” bölümünden duyuran ihtiyaç sahiplerine yardımlar ise “kampanyaya destek vermek istiyorum” butonuyla gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195