Title of a News Article

Göreve bugün başladılar...

.

 Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde 71 güvenlik korucusu yemin ederek, yeni görevlerine başladı.

Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu, 1. Hudut Alay Komutanı Yarbay Atakan Konukbey ve Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Cimşit katıldı.

Yaş haddinden dolayı emekliye sevk edilen 61 güvenlik korucunun yerine alınan 71 güvenlik korucusu için yapılan törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, yeni göreve başlayan koruculara başarılar diledi.

 

Vali Tuna: Korucuların pozisyonları çok önemli

Güvenlik korucularının pozisyonları ve fonksiyonlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Vali Tuna, “Bizler kamu görevi olarak ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan, tayin olan kişileriz ama korucular aslında burada kendi köylerini, kendi memleketlerini birlik ve beraberlik içerisinde emniyet güçleriyle beraber koruyorlar, terör örgütlerine fırsat vermiyorlar. Bizim için çok çok önemli, hayati bir vazife icra ediyorlar. Bunu farkındayız ve onların da bizim yanımızda ayrı bir yeri var, askerimizden, polisimizden ayırt etmiyoruz, ayaklarına taş değmesini istemiyoruz. Onlara yeni görevlerinde hayırlı görevler temenni ediyoruz” dedi.

 

Timuroğlu: Evlatlarınız artık bizlere emanettir

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu da, yaptığı açıklamada, Viranşehir ilçesinde, genel alım ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde toplam 79 güvenlik korucusu alımının gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti;

“Güvenlik Korucularımızın bugün edeceği yemin sonrası Viranşehir ilçesinde güvenliğin daha etkin, omuz omuza bir dayanışma içerisinde daha güçlü ve kararlı bir şekilde yürüyeceğine inancımız tamdır.

1985 yılından itibaren bizlerle birlikte bölücü terör örgütüne karşı canınız pahasına mücadele ettiniz. Bundan sonra sizlerle yaptığımız bu mücadeleyi evlatlarınız, kardeşleriniz ile birlikte bu mücadelenin bir ferdi olmuştur. “Ya şehit ol ya gazi” söylemlerinizle bu mücadeleye katkı sağlamak, bu şerefli ve kutsal görevi yapmak üzere evlatlarınız artık bizlere emanettir. Emekli olan güvenlik korucularımıza hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarını sağlık ve huzur dolu yaşamlarını diliyorum.”

Yemin edecek cesur güvenlik korucularına da seslenen Timuroğlu, “Sizler, bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk ilke ve inkilaplarının teminatı olarak, devletimizin bağımsızlık timsali olan bayrağımızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz üzerine yemin edeceksiniz.

Edeceğiniz andın her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, tam itaatin tartışılmaz simgesidir. Yapılan andın sizdeki karşılığı artık ‘feragat’, ‘fedakarlık’, ‘cesaret’ ve ‘disiplin’ olacaktır.

İçeceğiniz anda bağlı kalacağınıza, millete ve cumhuriyete doğruluk ve muhabbetle hizmet edeceğinize, sizden önce bu kutsal vatan için şehit veya gazi olanların emanetine aynı vazife bilinci içerisinde kararlılıkla sahip çıkacağınıza inancım tamdır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Daha sona güvenlik korucuları, yemin ederek yeni görevlerine start verdiler.

Bu arada Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmey Koyuncu tarafından Vali Tuna’ya Türk Bayrağı hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195