Title of a News Article

Görmeden Kuran öğreniyorlar

Görmeden Kuran öğreniyorlar
banner206

 Şanlıurfa'da 15 görme engelli, parmak uçlarıyla Kur'an-ı Kerim okumasını öğreniyor.

Şanlıurfa İl müftülü tarafından görme engeliler için kuran kursu açıldı. Kursa kaydolan 15 öğrenci okul sıralarında, kabartma harflerle yazılmış özel kitaplardan Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Görme engelli hafız Esma Kürekçi, tarafından verilen kursta Arap alfabesini öğrenmelerinin yanı sıra sure ve duaları da ezberliyor.

Öğrencilere dini konularda bilgiler öğretiliyor. Her yaştan görme engelliye derslerin verildiğini belirten Kurs öğretmeni Kürekçi, "Müftülüğü umutsuz gittim ama hemen kabul edildi. Kış kursu öğrencilerimiz mezun oldu. Yaz kursunda da 15 öğrencimizi mezun edeceğiz, inşallah. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye hiçbir engel yoktur inşallah. Öğrencilerin güzel bir şekilde yazını değerlendirebilmeleri için Kur'an-ı kerim öğretiyoruz. Öğrencilerimiz parmak uçlarıyla okuyor. Küçük, büyük, isteyen herkes gelebilir. Yaş sınırı yok" dedi.

Öğrenciler ise 4-5 haftada Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladıklarını belirterek, yeni arkadaşlar tanışmalarının da sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195