Title of a News Article

Görüşmeler olumlu geçti

Görüşmeler olumlu geçti
banner206

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile son kez bir araya geldi. Görüşmede, bu doğrultuda gelinen aşamanın detayları değerlendirildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1,5 saat sürdü.

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya'daki kritik zirvenin ardından ortak açıklama yaptı.

BAHÇELİ: GÖRÜŞME OLUMLU

Ortak açıklamada sözü ilk MHP lideri Devlet Bahçeli aldı. Bahçeli "Bugünkü görüşmemiz son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır." dedi.

YILDIRIM: TEKLİFİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'E SUNACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları ise şöyle:

"Anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir ve son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AK Parti olarak, Adalet Kalkınma Partisi olarak, Anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacağız.

"TEKLİF, MHP İLE UZLAŞTIĞIMIZ METİN OLACAK"

AK Parti kendi anayasa değişikliği olarak bu teklifi sunacak. Şüphesi sunacağımız bu teklif, MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı veya müzakere edip uzlaştığımız bir metin olacak. Dolayısıyla Meclis görüşmelerinde buna göre de işlem görecek.

YAPILAN EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK CUMHURBAŞKANIYLA İLGİLİ

Bu değişiklikte cumhurbaşkanının, eğer seçilirse, partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada 'partisiyle ilişiği kesiliyor' hükmü var. Bunun yerine partisiyle ilişiği devam edecek."

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195