Title of a News Article

Gözlerin çevrildiği ŞUTSO seçimleri başladı

Gözlerin çevrildiği ŞUTSO seçimleri başladı
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi, bugün sabah başladı. 77 meclis üyesinin seçileceği seçimde, 13 bin 483 üye oy kullanabilecek. Sabah saatlerinde başlayan seçime yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Şanlıurfa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi bugün, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ve Hatice Gelener İlkokulu’nda yapılıyor. 13 bin 483 üyenin oy kullanabileceği seçim, saat 09.00’da başladı ve 17.00’de sona erecek.

BAŞKANLIK İÇİN 3 İSİM KONUŞULUYOR
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için 3 adayın adı geçiyor. Bilindiği üzere ŞUTSO Başkanı olabilmek için öncelikle meclis üyesi seçilmek gerekiyor. Bu nedenle meclis üyesi adayı olan ŞUTSO’nun mevcut Başkanı İ. Halil Peltek, Mehmet Doğan Yetim ve Ali Eyyüpoğlu’nun Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olması bekleniyor.  

MECLİS ÜYELERİ SEÇİMDEN SONRA BAŞKANI SEÇECEK
Seçim bittikten sonra seçilen meclis üyelerinin 6 Kasım’da ilk toplantılarını yapmaları bekleniyor. Bu toplantıda öncelikle Meclis Başkanı seçilecek ve ardından da Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetmenleri eşliğinde kapalı zarf usulü ile ŞUTSO’nun yeni yönetimi seçilecek.
29 adet Meslek grubuna ait seçme ve seçilme hakkına haiz Üyeleri gösterir “Kesinleşen Seçim Listeleri” 24-25-26 Ekim 2022 günlerinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda ilana çıktı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2022, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195