Title of a News Article

Güllüoğlu'ndan çağrı!

.

Güllüoğlu'ndan çağrı!
banner206

Şanlıurfa eski Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Balıklıgöl Havzası ile Hanlar Bölgesinin UNESCO Kültür Mirası listesine girmesi gerektiğini belirtti. 

UĞUR BUDAK
39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komite toplantısı, Almanya'nın ev sahipliğinde Bonn kentinde gerçekleşti. Toplantıda, Türkiye'den Efes ve Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Kültür Mirası" listesine alınıp alınmaması konusu da görüşüldü.

Toplantıda Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine alınmasına karar verildi. Komite, Efes’in listeye girip girmeyeceğine de karar verecek.

Şanlıurfa eski Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya kültür Miras Listesine girdi.  Hayırlı olsun. Urfa Balıklıgöl Havzası ve  Hanlar Bölgesi de UNESCO kültür mirası listesine girmeli” dedi.

Şanlıurfa’daki yetkililerin de, Balıklıgöl Havzası ile Hanlar Bölgesinin UNESCO Kültür Mirası listesine girmesi için bir çalışma yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 12:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
beyaz
beyaz - 9 yıl Önce

eski belediye başkanı yardımcısı şimdi konuşuyor kendi dönemimde yapsalardı ya şimdi gündeme gelmek için konuşuyor

SIRADAKİ HABER

banner195