Title of a News Article

Gülpınar; Urfa, turizmde çok iyi yere gelecek

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'nın Göbeklitepe sayesinde turizmde çok iyi bir yere geleceğini söyledi.
AK Parti Şanlıurfa Millervekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Platformu'nun organizasyonu ile Gıda ve Tarım Marka Uzmanı Mine Ataman'ın sosyal medya üzerinde düzenlediği Canlı yayın programına katıldı.
UNESCO Dünya Miras Dünyası Listesi'nde yer alan Haliliye İlçesi sınırlarında bulunan Göbeklitepe'nin konuşulduğu canlı yayın programında, Göbeklitepe'nin turizm açısından Şanlıurfa'ya büyük katkılar sağlayacağı konuşuldu.

"BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI"
Milletvekili Gülpınar, 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski yerleşim alanı olan Göbeklitepe'nin Dünyaya mal olduğunu belirterek, "Bizim için gurur kaynağıdır. Yabancı milletvekilleri arkadaşlarımıza sürekli Göbeklitepe'yi anlatıyoruzdedi.
Şanlıurfa'nın tarımla iç-içe yaşayan toplum olduğunu sözlerine ekleyen Gülpınar, "Urfa halkı, işte gösteriyor Göbeklitepe zamanından beri tarımla olan alakasını koparmamış. Dünyada ilk tarımın Göbeklitepe'de yapılmış olması aynı zamanda orada bir barınmanın da olduğunu gösteriyor. Burada tapınak olmasından dolayı ibadet olduğu da anlaşılıyor. Bizim inancımıza göre tarım, çok kutsal bir vazife. İnsanların en asli görevini gidermek için gösterilen bir faaliyet ama bir taraftan da işin manevi boyutu olması lazım. Göbeklitepe'de halen keşfedilecek çok şey var, bu işin başındayız, henüz Göbeklitepe bizim ve insanlık için çok yeni. Böyle bir değerin Urfa'da olmasından dolayı bir Urfalı olarak, bir Urfa milletvekili olarak benim için çok özel bir anlam ifade ediyor" dedi.

"GÖBEKLİTEPE'YE DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ"
Gülpınar, Göbeklitepe'nin tanıtımı açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çaba gösterdiğini ve 2019 yılının da bu kapsamda Göbeklitepe yılı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti;
Göbeklitepe için tanıtımlar halen yapılıyor. Bu işi turistik bir faaliyet olarak da göz önüne almak lazım. Mısır piramitlerinden daha eski bir yerden bahsediyoruz. Salgın nedeniyle Göbeklitepe de sekteye uğradı. Önümüzdeki dönem için Göbeklitepe'ye çok fazla ağırlık vermek lazım. Umut ediyorum; Urfa, turizmde çok iyi yere gelecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195