Title of a News Article

Gündem seçim konu ise başka...

.

Gündem seçim konu ise başka...
banner206

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen programda mahalle sandık başkanlarıyla bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen programda mahalle sandık başkanlarıyla bir araya geldi. Rekor oy almayı hedeflediklerini söylen Başkan Ekinci,” İnşallah hem Şanlıurfa olarak hem de Eyyübiye olarak rekor kıracağız” dedi.
Yaklaşan referandum öncesi çalışmalara start veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sandık başkanlarıyla bir araya gelip referandum öncesi istişarede bulundu. AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, SKM Başkanı Mustafa Ağar ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve sandık başkanları katıldı. İstişare toplantısında sandık başkanlarına seslenen Başkan Ekinci, il ve ilçede rekor oy almak için yola çıktıklarını belirtti. Referandum öncesi sandık başkanlarının yapmaları gerekenler konusunda da fikir alışverişinde bulunan Başkan Ekinci, ayrıca merkezi hükümet tarafından son zamanlarda ilçeye yapılan ve yapılacak olan çalışmaları da anlattı.
Şanlıurfa’da rekor oy almayı hedeflediklerini söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye ilçesi olarak ta yüzde 85 oy ile yine rekor kıracaklarını söyledi. Başkan Ekinci, ‘’Umarım bu referandum sürecinde de, bizim arzuladığımız Türkiye geleninde evet çıkar. İnşallah İlde de Büyükşehirlerde birinci oluruz, ilçelerde de. Herkeste zaten durumu öyle görüyor. İnşallah Eyyübiye ilçesi birinci olacak. Bizim buradaki hedefimiz açıkça söylemek gerekirse yüzde 85 evete ulaşmak. Biz buna ulaştığımız zaman inanıyorum ki bundan sonra Eyyübiye’yi daha güzel günler bekliyordur. Eğitim ile konu açıldığı için ben bir şey söylemek istiyorum. Milli Eğitim kampüs okulların yapımına doğru gidiyor ve kampüs okullarda da Buhara’da biliyorsunuz 6 tane yapılıyor. Bizim orada yaptığımız gençlik kültür merkezinin hemen yanında. Yenice’nin çevre yolunun hemen yanında orada da yaklaşık 7 veya 8 tane okul yapılacak ve ihaleye de çıkmış durumda. Hacıbayram sekiz buçuk yıldır burada bir sorun vardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde özellik ile yakından takip ettik. Bu takip sonucunda geçtiğimiz pazartesi YUKOB’a yatırım programına alınması ile ilgili bir talep geldi. Tekrar biz valimizle görüştüğümüzde konunun bir an önce mümkün ise referandumdan önce temelini atalım dedik. Baktık ki bütçesi ayrılmamış. Bütçe ayrılmadığı içinde ben cumhurbaşkanımızın bir davetine katıldım diye bakanımızın toplantısına katılmadım ama bakana bilgiyi ifade ettim ve orada gündeme getirildiğini ifade etti. Yatırım programına alındığını bütçesinin de ayrıldığını ve dolayısı ile referandumdan önce temeli atılır dedi. Diğer konu ise Eyyübiye için çok önemli olan turizm yolu diye adlandırdığımız proje. Yaklaşık 70 milyon lira bütçe ile onaylandı ve ilgili uzmanlar buraya geldi, mutabakat sağlandı. Bu ay içerisinde inşallah imzalar atılır ve nisan ayında başlanacak şekilde hazırlıklar yapılır. Bunun içerisinde ne var. Bunun içerisinde yeni bir bulvar var, onu söyleyeyim. Bulvarda Eyyüp Peygamber makamının yukarısında Şıh Maksut, Hacıbayram, ve oradan Muradiye Mahallesine gidecek şekilde bir bulvar açılıyor. Projede Kalkınma Bakanlığı ile mutabakata vardık. Bu da Şanlıurfa ve Eyyübiye adına çok büyük bir proje. Birinci etap da bir yıl içerisinde bitecek şekilde planlandı. Yani önümüzdeki dönemlerde inşallah bu bulvar açılmış olacak. Bir diğer husus yüksek gerilim hattı meselesi. Bu cuma günü Enerji Bakanımız ile görüştüm ve yüz yüze görüştüğümüzde söyledik. Orada DEDAŞ ile ilgili, daha doğrusu TEİAŞ olarak 70 milyon Şanlıurfa adına bir bütçe ayrıldığını ve dolayısı ile bunun 150 milyona çıkartıldığı, vekillerimizden de talep gelmesi durumunda bu yüksek gerilimin ön sıralara alınıp bu mahallelerin sıkıntıdan kurtarılacağını söyledi. Dolayı ile DEDAŞ bölge müdürü ile görüştük. Buraya da geldi. Trafo direkleri 30 metreye çıkartılacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195