Title of a News Article

Gunensin Hükümetin kim olacağını yazdı?

.

Gunensin Hükümetin kim olacağını yazdı?
banner206
Vatan Gazetesi Yazarı Okay Guneysin bugün ki koalisyon görüşmelerinin sonucunu yazdı.  

 Bugün yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinden kimse bir şey beklemiyor. Görüşmeyi yapacak olanlar da bir şey beklemeden konuşacaklar.
 

Bu görüşme sadece “yapmış olmak için” yapılan ve tek amacı seçim kararı öncesinde son haftayı geçirmek olan bir görüşmeden ibarettir.

 

Bugünkü görüşme sonrasının takvimi de aşağı yukarı belli olmuştur. Bahçeli görüşmeden çıktıktan sonra Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı’na iade etmesini isteyecektir.

 

Aynı talep CHP’den gelecek ve CHP de Kılıçdaroğlu’nun görevlendirilmesini isteyecektir. Aslında “isteyecektir” gibi kesin bir ifade kullanmamak gerekiyor, “isteyebilir” daha doğru kelimedir.

 

Çünkü CHP’den böyle bir talep gelirse, bundan Kılıçdaroğlu’nun hükümet kurma görevini almak için Beştepe’ye gitmeyi kabul ettiği anlamı çıkarılacaktır.

 

Her durumda, MHP ve CHP bu taleplerini, Davutoğlu’nun görevi 45 gün tamamlanmadan önce geri vermeyeceğini bilerek yapacaklardır.

 

Ak Parti’nin yapacağı da bellidir. MHP ile görüşmeden sonuç alınamadığının ilanı üzerine CHP ve MHP’ye ortak seçim kararı için bir hamle daha yapılacaktır. Bu hamlenin ne şekilde yapılacağı da önemli değildir, çünkü karşılığı olmayacaktır.

 

CHP ve MHP’nin erken seçimle ilgili görüşme taleplerini reddetmesinin ardından Ak Parti’nin yetkili kurulları toplanacak ve Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’na iade etmesi kararı çıkacaktır.

 

Davutoğlu’nun görevi iade edeceği gün de 23 Ağustos Pazar günü veya 24 Ağustos pazartesi günüdür. Ve Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı’na görevi iade etmesinin ardından da Erdoğan seçim kararını açıklayacaktır.

 

Seçime başka bir hükümetle gidilmesi planı ve umudu olanlar varsa hiç beklemesinler. Ak Parti ve Cumhurbaşkanı seçime başka bir hükümetle gidilmesine kesinlikle imkan vermez.

 

Ak Parti’den bunu istemenin de bir anlamı yoktur, Ak Parti sonuçta kendisinden sonra gelen iki partinin toplamından daha çok oy almış hükümet partisidir.

 

Sonuç: Ekimin ikinci yarısı veya kasımın ilk yarısında yapılacak olan erken seçime Ak Parti hükümetiyle gidilecektir.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195