Title of a News Article

Gurur duy Urfa Türkiye'de teksin...

Gurur duy Urfa Türkiye'de teksin...
banner206

Dünya genelinde salgınla mücadelede gelinen noktada aşılama süreci devam ederken, Türkiye'de haftalık verilerde ise son sıraya adını yazdıran Şanlıurfa bir türlü ilerleme kaydedemedi.

Koronavirüs salgını ne yazık ki can almaya devam ediyor. Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan virüs insan hayatını neredeyse 2 yıldır mahvetmiş durumda ve şimdilerde ise mutasyona uğramış ve delta virüs olarak insan vücudunda ölümcül tehlikesini sürdürüyor.

Virüsten kurtulabilmek adına başlatılan aşı çalışmaları Türkiye'de de son sürat sürüyor.

En çok aşı olan ve en az aşı iller sıralamasında İstanbul başı çekerken, son sıraya demir atan Şanlıurfa yine yerini korudu ve son hafta veri tablosunda kırmızı kategoride kalan tek şehir oldu. 

Aşılamada kentte her ne kadar çeşitli kampanyalar başlatılsa da vatandaşlar bildiğini okumaktan vazgeçmiyor. Kısır döngü haline gelen aşılamada Urfa ilerlemekte bir hayli güçlük çekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık tabloyu bir kez daha paylaştı. 

Koca paylaşımında ise şunları söyledi;

"4 İYİ HABER! Bursa ve Trabzon’dan söz ettik. Diğer 2 haberimiz de önemli: Mardin çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine, Adıyaman yüksek risk seviyesini orta risk seviyesine indirdi. Kırmızı tek ilimiz var, Şanlıurfa. İlk doz aşı oranıyla o da hepimizi sevindirecek!"

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195