Title of a News Article

Güvenç, tek yürek olduk

   Güvenç, tek yürek olduk
banner206

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİT PA) Suriye’den Şanlıurfa’ya gelen misafirler için çalışma yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kente gelen misafirler için yürüttüğü çalışmalarının anlatıldığı toplantıya,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AGİT PA Başkanı İlkka Kanevra, AGİT PA Üyeleri, STK Temsilcileri, AGİT PA Türk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Miletvekili Emin Önen ve AGİT PA Türk Grubu Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu katıldı.

Toplantıda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentte gelen misafirler için ilk günden itibaren yürütülen insani yardım ve diğer hizmetleri aktardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaştan dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli misafirlerin çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduğunu ifade etti.

 

Güvenç, Vatandaşlarımız Gelen Misafirleri Bağrına Bastı

Şanlıurfa’da 489 bin misafire ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Güvenç, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarımız gelen misafirleri bağrına basarak bu zor günlerde hep birlikte tek yürek olmuştur” şeklinde konuştu.

Güvenç, özellikle bazı çevrelerin Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini öne sürdüğünü belirterek, "Bu yapılan propagandanın tamamı asılsızdır, yalandır. Şunun altını çizerek ifade ediyorum, IŞİD bölgeye geldiği andan itibaren daha önce sınır ticaretine ve insani yardıma izin verdiğimiz Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'a insani yardımlar bile durdurulmuştur" diye konuştu.

Güvenç, Türkiye'nin IŞİD tehdidi nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli Kürtlere de kapılarını açtığını anımsatarak Şanlıurfa'da yaklaşık 500 bin sığınmacının barındığını sözlerine ekledi.

 

İlkka, ‘Türkiye’nin Çabasını Toplantılarda Dile Getireceğiz’

Türkiye'nin sığınmacılara kapılarını açarak ev sahipliği yaptığını anlatan AGİT PA Başkanı İlkka Kanevra, "Sığınmacı konusu çok önemli bir olay, Türkiye'nin bu sorunun üstünden gelme noktasında göstermiş olduğu büyük çabaya da şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki şubat ayında Viyana'daki toplantıda bu konunun gündeme getirileceğini söylemek istiyorum, bu konu ciddi şekilde gündeme gelecektir" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİT PA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ise teşkilatın Şanlıurfa'ya gelişinin önemli olduğunu belirterek, heyete teşekkür etti.

AGİT Parlamenter Asamblesi, 56 AGİT katılımcısı ülkeden toplam 320 Milletvekilinden oluşmaktadır. Türkiye’de ise 8 üyesi bulunmaktadır.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195