Title of a News Article

Güvenç, Zentürk’e konuştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TV 24 kanalında Ardan Zentürk'e konuk oldu. Başkan Güvenç son bir yılda 800 üzerinde yardım tırının bölgeye gittiğini, 19 Eylül’den buyana ise 74 yardım tırının da Mürşitpınar üzerinden Kobani’ye ulaştırıldığını söyledi.

Moderatör Programında Ardan Zentürk'ün sorularını yanıtlayan ve gündemi değerlendiren Başkan Celalettin Güvenç; Şanlıurfa'nın sıkıntıları asgariye indirmek için sivil toplum kuruluşları, belediye ve devletin bütün imkânlarıyla seferber olduğunu ifade ederek, “Bir yandan elimizden geldiği kadar yardıma koşuyor, diğer yandan da ilimizin sorunları ve gelişimi ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Böyle olmak zorunda, ayakta kalmak zorundayız.  Sadece Kobani’den gelenlere yardım etmiyoruz,  Kobani’nin içindeki insanlara da yardım ediyoruz.  Daha çok orada silahlı unsurlar kaldı. Sivil halktan 74 tır insani yardım gitmiştir Türkiye’den.  Kobani merkeze 19 Eylül'den sonra bütün Türkiye’den gelen 74 tır insani yardım ulaştırılmıştır" diyerek yardımların sadece ülke sınırları içerisinde değil, sınırın öte tarafına da yapıldığının altını çizdi.

 

Yaralılar Tedavi Ediliyor

Şanlıurfa'ya sınırdan geçen yaralıları da kent merkezinde ve ağır olanları ise diğer şehirlerde tedavi altına alındığını Başkan Güvenç; "19 Eylülden beri Kobani’den bizim sınırımıza yaralı gelen insan sayısı 600 civarında. Kobani’de çatışan PYD unsurlarının yaralı ve hastası Şanlıurfa’daki hastanelere alınmış,  bir kısmı ayakta tedavi edilmiş, bir kısmıda ileri tedavi için başka illere, hastanelere sevk edilmiştir. Kesinlikle duyarsızlık söz konusu değildir. Burada bütün samimiyetimizle bunlar bizim komşularımız, kardeşlerimiz ve bizim vatandaşlarımızın akrabasıdır sloganıyla başladık. 19 Eylülden sonra televizyonlara çıkıyoruz ve yardım kampanyaları başlatıyoruz.  Türkiye’nin her yerinden provakatörlere bakılmaksızın, bu millet hiç ayrım gözetmeden bizi arıyorlar, Antalya’dan bize sebze ve meyve gönderiyorlar" dedi.

Ardan Zentürk ise Şanlıurfa'da yaptığı programında Şanlıurfa'nın Şanlı namına yakışır; savaş belirtisinden çok kardeşlik ve yardımlaşmanın öne çıktığı bir şehir olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195