Title of a News Article

Güvenç'ten dev adım!

Güvenç'ten dev adım!
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in seçim döneminde vaat ettiği projeler arasında yer alan “Her Kesime Konut Projesi’ni, kurulan Konut İmar Anonim Şirketi hayata geçiriyor.

Başkan Güvenç’in, Şanlıurfalıları kaliteli ve ucuz konutlara erişimini sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Seçim sürecinde vaat ettiği çalışmaları arasında bulunan konut sorunu için Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra çalışmalar yapan Başkan Celalettin Güvenç, Evren Sanayi ve Organize Sanayi bölgelerinde imar çalışmalarını başlatırken, Esentepe Mahallesinde bulunan ŞUSKİ arazisi ile ŞUTİM Bölgesinde bulunan araziler için de resmi işlemlerin tamamladığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentin en büyük sorunlarının başında konut sorunun geldiğini, seçimden öncede söz verdiği bu konuda göreve gelir gelmez çalışma başlattıklarını ifade ederek, bu kapsamda çalışmaların yapılması için önemli kentsel dönüşüm kararları aldıklarını bildirdi.

 

‘Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik’

Şanlıurfalıları daha yaşanılabilir ve ucuz maliyetli konut sahibi yapmak için kaynak üretimi sağladıklarının altını çizen Başkan Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak hazine arazilerinin konut alanı olarak değerlendirmek için yaptıkları çalışmaların Bakanlar Kurulu Kararı ile resmiyet kazandığına dikkat çekerek, “ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu alanda imar planını yapıp satmak için karar alarak bu bölgede çalışma başlattık.  Evren Sanayi Sitesi ve Organize Sitesi yetkilileri ile iş birliği yaparak Organize Sanayi ve Evren Sanayide çalışan işverenimiz ve işçilerimiz için yeni konut alanları düşünüyoruz. Bununla ilgili Organize sanayideki 1. ve 2. Bölümlerde Yönetim Kurulu ve evren sanayi başkanlarıyla bir araya gelerek gerekli incelemeleri yaptık. Taleplerini dinleyerek ödeme şartları ve ne tür evler istediği hakkında görüşmeler sağladık. Maşuk ve ŞUTİM bölgelerinde Rızvaniye Vakfı ile anlaştık. Bu Bölgeleri projelendirip ticari ve konut alanları hakkında ilerleyen dönemlerde çalışmalar başlatacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Celalettin Güvenç, kurdukları Konut İmar Anonim şirketi üzerinden yapılacak konut çalışmalarını realize edeceklerini kaydederek, “Farklı illerde AK Parti’li Büyükşehir Belediyelerinin yaptığı gibi biz de ucuz ve kaliteli konut üretimini şehrimize getireceğiz, bunun alt yapısını oluşturduk” diyerek Şanlıurfalılara konut müjdesini verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195