Title of a News Article

Güvenç’ten müthiş öneri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Türkiye’de iyilik hareketlerini bir konfederasyon adı altında Şanlıurfa’da buluşturalım” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İyilik Ödülleri dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile paylaştığı düşüncesini açıkladı.

Uluslararası kuruluşların merkezi olmak bakımından fakir bir ülke olduğumuzu dile getiren Başkan Güvenç, “Önemli uluslararası kuruluşların merkezi Avrupa'da ve Amerika'da ama diyorum ki iyilik hareketlerini bir konfederasyon adı altında Türkiye'de, Şanlıurfa'da buluşturalım. Çünkü Türkiye, tarihinden beri iyilik seven, iyilik hareketlerinin merkezi olan hamiyet perver bir toplum. Bir vakıf medeniyetinin mirasçısıyız” dedi.

“Bütün dünya biliyor ki son 12 yılda bir destan yazıyor” diyen Güvenç, konuşmasında şunları kaydetti;

“Gerek sivil toplum kuruluşları evi ile gerek devletimizin kuruluşları TİKA gibi Yunus Emre Enstitüsü gibi kuruluşlardan ve Büyükşehirler ile Belediyeler vasıtasıyla Türkiye bir destan yazıyor. Nerede bir mazlum var, mesafeye bakmaksızın talakatın niteliğine bakmaksızın sel olur, yangın olur, şiddet uygulayan guruplar olur, şiddet uygulayan devlet olur. Ayrım yapmadan insanlığın imdadına ve yardımına koşuyor. O anlamda İyilik Hareketlerinin Türkiye'de özellikle Şanlıurfa'da Bir merkeze sahip olmasının çok anlamı olacağını düşünüyorum. İnşallah böyle adımları da atacağız" seklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195