Title of a News Article

Halfeti Kaymakamından 29 Ekim mesajı

Halfeti Kaymakamından 29 Ekim mesajı
banner206
Halfeti ilçe Kaymakamı Selami Korkutata, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Korkutata, mesajında şunları ifade etti

Türk Milletine ve gençliğine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü bu yıl da milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmış, tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz ; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri ,toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ,karşılaştığı sorunları ise milli iradeye dolayısıyla Cumhuriyet ‘e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmayı bilmiştir.
Cumhuriyeti sadece bir yönetim biçimi olarak sınırlandıramayız . Şüphesiz Cumhuriyet ; çağdaş yaşamı , ilerici ve katılımcı ruhu , toplumun huzuru , milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde , insan haklarına saygılı , Atatürk milliyetçiliğine bağlı , laik , demokratik bir sosyal hukuk devletini ifade eder. Cumhuriyet bireyin haklarının korunduğu , bireyin yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı , barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimidir. Vatandaşlarımız unutmamalıdır ki ; bugün kullandıkları demokratik haklarının kazanılmasını da cumhuriyete borçludur. Bugün ise bizlere düşen görev daha çağdaş , daha müreffeh, daha güçlü bir ülke için çalışmak ve daha çok gayret göstermektir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK egemenliğin tek sahibinin millet olduğunu “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir“ sözüyle ortaya koyarak ; 96 yıldır egemenliğine , milli ve manevi değerlerine kardeşliğine kast etmeye yeltenen iç ve dış düşmanlarına karşı bir ve beraber olarak geçit vermeyen Milletimiz; İstiklâlimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için bugün de aynı duygu ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.
Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyi ve her bakımdan mutlu olduğu refah bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle ; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere , Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, Halfetili vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195