Title of a News Article

Halfeti’de bir ilk…

.

Halfeti’de bir ilk…
banner206

Halfeti Belediyesi, çevre düzenlemesi konusunda gereken ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Kısıtlı imkanlar ile daha rahat yaşam alanı oluşturmak için çalışan Halfeti Belediyesi, kilitli parke taşı ihtiyacını kendisini karşılamak için tahsis ettiği makineler ile kendi fabrikasını kuruyor. 

Halfeti Belediyesi, halk belediyeciliği temelinde sürdürdüğü çalışmalarında daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmak için kolları sıvadı. Büyükşehir Yasası nedeniyle Urfa Büyükşehir Belediyesi’nden gereken desteğin verilmediği ilçemizde Halfeti Belediyesi, kısıtlı imkanlarına rağmen halka hizmet götürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye, mahallelerde hali hazırda çalışmaları devam eden ancak dışarıdan satın alma yoluyla tedarik edilen kilitli parke taşının hem maliyetini düşürmek hem de daha hızlı bir şekilde kilitli parke taşı döşemesi yapılabilmek için kilitli parke taşı üretimine geçiyor.

Halfeti Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Argıl Mahallesi yolu üzerinde üretimin yapılacağı kilitli parke taşı fabrikası için gerekli etüt çalışmaları sürüyor. İlk önce makinelerin kurulacağı belediye hizmet alanında iş makineleriyle gerekli tesviyeler yapılarak, alan üzerine beton dökümü yapıldı. Ardından kilitli taş üretimin yapılacağı makine kurulumu tamamlanarak zemin üzerine yerleştirildi. Yeraltından sanayi elektrik hattının çekilmesi için fabrika güzergahında gereken kazı çalışmaları tamamlanarak, elektrik hattının çekilmesiyle fabrikada bir an önce halkımızın ihtiyacı olan kilit taşı üretimine geçilecek.

Belediye Eşbaşkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş, çalışmaya ilişkin yaptıkları açıklamada, kilitli parke taşı fabrikasında yapılacak olan üretimle hem belediyenin kazanacağını hem de halkın daha güzel ve düzgün yollara hızlı bir şekilde kavuşacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195