Title of a News Article

Haliliye Belediyesi, 34 mahallede atağa kalktı!

.

Haliliye Belediyesi, 34 mahallede atağa kalktı!
banner206

 Haliliye Belediyesinin 34 kırsal mahallede başlatacağı kültür ve taziye evlerinin temel atması, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Bugüne kadar kırsalda gecikmiş hizmetleri zaman içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “34 kırsal mahallemizde Kültür Evi, zaman zaman da Taziye Evi olarak kullanacağımız binaları, anahtar teslimi olarak, her şeyi Haliliye Belediyesine ait olmak üzere yapılacaktır” dedi.

 

Haliliye Belediyesi, Kültür ve Taziye Evi olmayan kırsal mahallelerde nüfus sıralamasına göre uygulama başlattı. Belirlenen 34 kırsal mahallede yapılacak olan Kültür Evlerinin temellerinin toplu olarak atılması için Örencik kırsal Mahallesinde tören düzenlendi. Törene, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları Abdurrahman Yetkin ve Mahmut Kaçar, Şanlıurfa eski Milletvekili Müfit Yetkin, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Başkan Yardımcıları Haci Kanduz ve Mehmet Selim Polatkan ile Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye’nin Şanlıurfa’nın merkezi olduğunu ve bu nedenle seçildiği günden beri Haliliye için mesai kavramı gözetmeden çalıştıklarını söyledi.

 

Güzel hizmetlere şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum

Temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, güzel hizmetlere şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Şanlıurfa’daki bütün eksikliklerin zaman içerisinde kendileri tarafından giderildiğini belirten Bakan Faruk Çelik, “Hayırlı hizmetlere vesile olmaktan ve bu güzel hizmetlere şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Değerli Örencikliler biliyorsunuz 1 Kasım’da seçime gidiyoruz. Bizler Şanlıurfa’nın 4 yıl hizmetkârlığını yapmış kardeşiniz olarak değerli arkadaşlarımla beraber, bu güne kadar şu anda Örencik ile birlikte 614 köye gittim. Bilemiyorum bu güne kadar gelmiş geçmiş Şanlıurfa’daki siyasetçiler bu kadar köye gittiler mi. Sizi sizle beraber yaşadığınız yerde, bulunduğunuz yerde tanıma, sizlerle kaynaşmak için bu kadar büyük bir efor sarf ettik. Şimdi siyasetçi olarak mikrofonu alıp konuşmak kolay, ama sıkıntıları çözmek zor. Hadi çöz. Göbeklitepe diyorsunuz yolu mu vardı? Şanlıurfa’nın binbir türlü sorunu vardı. Bu sorunları çalışarak, bu sorunları Ankara’dan Şanlıurfa’ya kaynak akıtarak çözdük. Allah’a şükür ne dediysek onu yaptık. Söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik. 4 sene, 5 sene öncesine göre Şanlıurfa bugün çok farklı bir noktada. Gelecek 4 sene sonra göreceksiniz ki; gençler bunu sizde göreceksiniz ki köyünüz değişmiş, Şanlıurfa değişmiş, biraz daha ilerlemiş, işsizlik sorunu azalmış” dedi.

 

Allah ömür verdikçe hizmetinizde olacağız

İlk günden beri temel belediyeciliği yürüttüklerini belirten Başkan Demirkol, “Haliliye; Şanlıurfa merkezde, merkezin de merkezinde olan bir ilçemiz. O bakımdan Haliliye için bizim her zaman söylediğimiz bir anlayışımız var; ‘Haliliye için hep iyisi, hep yenisi’ diyoruz. Haliliye olarak, biz seçildiğimiz günden bugüne hep halkımızın hizmetinde mesai kavramına takılmadan, gece gündüz demeden hizmet ettik, etmeye devam edeceğiz. Allah ömür verdikçe de hizmetinizde olacağız. Haliliye Belediyesi olarak daha öncesinde hep söylediğimiz bir husus vardı; hizmet ettiğimiz süre içerisinde dua alacağız, hep dua alacağız ve o duayı birlikte paylaşacağız. Hizmete başladığımız ilk günden itibaren temel belediyecilik hizmetini zaten yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Daha önceden kırsal mahallelerimiz İl Özel İdaresinden hizmet alıyordu. Gecikmiş hizmetler vardı. Bunları zaman içerisinde yavaş yavaş yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Anahtar teslimi yapacağız, 2015 yılı içerisinde teslim edilecek

Yapılacak olan kültür evlerinin tüm masraflarının Haliliye Belediyesine ait olduğunu ve her hangi kimseden yardım almadan anahtar teslimi yapılacağının altını çizen Başkan Demirkol, “Bugün temellerini toplu olarak atacağımız 34 kırsal mahallemizde Kültür Evi, zaman zaman da Taziye Evi olarak kullanacağımız binaları anahtar teslimi olarak, her şeyi Haliliye Belediyesine ait olmak üzere, hiçbir kimseden tek kuruş yardım almadan, Haliliye Belediyesinin bütçesinden sağlamak üzere, 34 mahallemizde nüfus sıralaması esas alınmıştır. 300 nüfusa kadar olan bütün mahallelerimizde şayet daha önceden yapılmamışsa, bu kültür ve taziye evlerini 300 nüfusa göre aldık. 2015 yılı içerisinde bunlar bitecek” diyerek tören alanında bulunan Bakan Faruk Çelik için, “Sayın Bakanımız buradalar. Sayın Bakanımıza teşrif ettikleri için, bundan sonra yapacakları hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından törene katılan Bakan Çelik ve beraberindekiler tarafından hep birlikte topluca temel atılma işleminin düğmesine basılarak çalışmalar başlatıldı.

 

Kültür Evlerinin yapılacağı 34 kırsal mahalle

Haliliye Belediyesi tarafından yapılacak olan kültür ve taziye evleri, şu mahallelerde yapılacak:

“Çekçek, Kahraman, Güçlü, Çukurdoruç, Boydere, Yeşiltepe, Umut, Örencik, Esenyayla, Balkatan, İbrik, Bağlar, Mamuca, Uzunköy, Yazılıkavak, Mehmetçik, Derinkuyu, Dalbaşı, Ballıca, Uluhan, Üçkuyu, Konaç, Eğerkıran, Kavakbaşı, Koçak, Kalınbayat, Gümüştaş, Karatepe, Güvenli, Sefalı, Yolyazı, Küçük Senemağara, Diktaş, Halime.”

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195