Title of a News Article

HALİLİYE BELEDİYESİ TEMİZLİK ATAĞINDA

Haliliye Belediyesi Sancaktar Mahallesi'nde 50 kamyon moloz ve hafriyat topladı.

HALİLİYE BELEDİYESİ TEMİZLİK ATAĞINDA
banner206

Haliliye genelinde temizlik atağı başlatan Haliliye Belediyesi, sabah erken saatlerde  Sancaktar Mahallesi’nde temizlik çalışmaları yaptı. 15 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi cadde ve sokaklarda görüntü ve çevre kirliliğine neden olan atıklar toplanmaya devam ediyor.

 

Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalara 2 çöp kamyonu, bir kepçe ve 10’a yakın personel katıldı. Daha önceden yapılan incelemeler ve duyarlı vatandaşlardan gelen ihbarlar sonucu belirlenen noktalarda sürecek moloz ve hafriyat temizliği, Sancaktar Mahallesi’ndeki boş alanda başladı. Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sancaktar Mahallesi’ndeki boş alana dökülen moloz ve hafriyatın temizliğini yaptı. Kötü görüntü ve çevre kirliliğine neden olan birikmenin önüne geçebilmek için Zabıta Müdürlüğü alanı önce boşalttı, daha sonra ise temizlik işlemlerini gerçekleştirdi. İş makinelerinin girdiği alandan toplam 50 kamyon moloz ve hafriyat çıktı. Bu rakam yaklaşık 750 tona denk geliyor.

 

Alan çevre düzenlemesi ile korunacak

 

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Sancaktar Mahallesi’ndeki boş alana yeniden döküm yapılmaması için, alanda önce levhalarla bilgilendirme yapılacak, ardından ise moloz ve hafriyat taşıyan yük araçlarının giriş ve çıkışlarını kontrol edebilmek ve çevre düzenlemesini sağlayabilmek için alanın çevresine kaldırım çalışması yapılacak.

 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol: “Çalışmalarımız devam edecek”

 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın vatandaşların en doğal haklarından biri olduğunu belirterek, okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin geçiş güzergâhındaki yolların temiz ve düzenli olmasını sağladıklarını söyledi. Temizliğin belediyelerin asli görevleri arasında olduğunu hatırlatan Demirkol:  "Haliliye Belediyesi olarak görüntü ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Temizlik ekiplerimiz bugün Sancaktar Mahallesi’nde çalışmalarda bulundu. Temizlik çalışmalarımız sürecek” dedi. Demirkol ayrıca vatandaşları çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

 

Rastgele dökümlere cezai müeyyide uygulanacak

 

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede yer alan boş alanlara gelişi güzel boşaltım yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Kentin temizliği adına boş alanların kullanımının çok önemli olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürlüğü, kurallara uyulmadığı takdirde cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.

 

Şanlıurfa’da halen katı atık toplama merkezi yakınında bulunan alana, moloz ve hafriyat dökümü yapmak mümkün. Rastgele yapılan dökümler ise insan sağlığı için risk oluşturduğu gibi, çevre kirliğine neden oluyor, kazalara da sebebiyet verebiliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195