Title of a News Article

Haliliye’de ilaçlama çalışması sürüyor

Haliliye Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları, kırsal mahallelerde de ara vermeden devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İlaçlama Birimi, yaz aylarında oluşabilecek sinek ve haşere popülasyonunun önüne geçebilmek için kış aylarında vektörlerin larvasit döneminde ilaçlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki 32 merkez ve 137 kırsal mahallede faaliyet gösteren ilaçlama ekipleri, kırsal mahallelerde çalışmalarını ahır çevreleri, bahçe, okul ve kültür evleri ile evlerin depolarında yoğun olarak gerçekleştiriyor. Çekçek kırsal Mahallesi’nde yapılan ilaçlama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Osman Aydoğdu, Haliliye Belediyesi’ne teşekkür ederek, daha önce bu hizmeti görmediklerini kaydetti. Muhtar Aydoğdu; “Haliliye Belediyesi, sinekle mücadele çalışmalarında mahallemizde düzenli olarak ilaçlama yapıyor. Bu hizmetten çok memnunuz. Haliliye Belediyesi’ne ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Ekipler; haşere ve sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları, yeşil alanlar, kanal ve gerekli görülen tüm üreme ve saklanma yerlerinde Sağlık Bakanlığı’nca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmalarını yapıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, gruplar halinde periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde haşere ve sineklere karşı etkin mücadelesini sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195