Title of a News Article

Hamaney yayınladı! Trump'la alay etti

Hamaney yayınladı! Trump'la alay etti
banner206

İran Dini Lideri Ali Hamaney’nin web sitesi, Irak'taki ABD üslerine düzenlenen füze saldırısından sonra ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne atılan ‘güçlü’ ve ‘kanlı tokat’ ifadesini içeren bir fotoğraf yayınladı.

İran Dini Lideri Ali Hamaney'nin web sitesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne atılan ‘güçlü' ve ‘kanlı tokat' ifadesini içeren bir fotoğraf yayınladı.Sitenin, fotoğrafı Çarşamba günü Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin iki üssüne düzünlenen İran füze saldırısının ardından yayınlanması dikkat çekti.Yayınlanan Trump'ın yüzüne atılan kanlı tokat' fotoğrafının altına Amerika'nın Süleymani'yi ‘terörist' olarak göstermeye çalıştığı belirterek; Süleymani suikastının ‘yanlış' ve ‘haksız' olduğu ileri sürüldü. İran halkının, Süleymani suikastına gerçekleştiren ABD'ye karşı büyük tepki gösterdiği hatırlatıldı.

Yine kanlı fotoğrafın altına İran Dini Lideri Hamaney'in açıklamaları verildi. "Amerika bölgeye savaş, anlaşmazlık ve yıkım getirdi ve bölge ülkeleri ile seçilmiş hükümetleri ve halkı, Amerikan varlığını reddetti” diyen Hamaney, "Bugün şafak vakti Amerikalılara ağır bir darbe indirdik, ancak Süleymani'nin intikamı başka bir konudur. Askeri harekat yeterli değildir ve bölgedeki Amerikan varlığı sona ermelidir" İfadesini kullandı.

Hamaney, İranlıların, düşman saldırılarına karşı tüm siyasi, askeri, güvenlik ve ekonomik seviyelerde güçlü olmaları gerektiğini vurguladı.

 

KAYNAK: TİMETÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195