Title of a News Article

Hangi Partiden adaylık teklifi aldı...

Hangi Partiden adaylık teklifi aldı...
banner206

Şanlıurfa’da Muhasebe Haftası nedeniyle düzenlenen geceye katılan ünlü Türkücü Mahmut Tuncer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de gelmesinin ardından şov yaptı. Bakan Çelik’ten para isteyen Tuncer,espriler yapıp, göbek attı. CHP’den adaylık teklifi geldiğini söyleyen Tuncer, bölgedeki çalışmaları nedeniyle Bakan Celik ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e destek verdi.

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle gece düzenlendi. Geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,Vali İzzettin Küçük,Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Ak Parti Haliliye İlçe Belediye Başkan adayı Fevzi Demirkol, Gazeteci Reşat Uzun, ve çok sayıda Muhasebeci katıldı. Şahin Hallallı'nın sıra gecesiyle başlayan gecede misafir olarak bulunan Mahmut Tuncer, geceye katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik ile bir süre konuştu. Bakan Çelik’in oturduğu protokol masasına oturan Tuncer, sahnedeki sanatçının talebi üzerine sahne aldı. Mikrofonu eline alan türkücü Tuncer, “Her işin muhasebesini yapardık ama bu gecenin muhasebesini ilk kez yapıyoruz. Türkiye genelinde, vergi alışında, verişinde sizler terazisiniz. Bazen eğri tartma şansınız varsa, bilmiyorum. Vardır herhalde, erkekçe söyleyin var mı” diyerek vergi konusunda mesaj verdi.

Vergisini verenin Başbakan’dan daha üstün oludğunu belirten ünlü türkücü Tuncer, “Almadan vermek, Allah’a mahsustur. Vereceğiz ki, karşılığında da bir şeyler isteyelim. Vergisini veren bence, Başbakan’dan daha üstün olandır. Eğer namuslu bir şekilde vergisini veriyorsa. Çünkü Başbakan’ın parasını bile, vergisini veren insanlar veriyor” diye konuştu. Muhasebecilere de mesajlar veren Tuncer, şöyle devam etti:

“Sizlere büyük bir iş düşüyor. Aman ha, ‘Parayı fazla alalım’ diye noksan yazalım’ dediğiniz zaman Öbür dünyada zebaniler sizi öyle bir vurur ki, haberiniz olsun.”

 

BAKANDAN PARA İSTEDİ

Türkü talebinde bulunulması üzerine ise Tuncer, “Profesyonel sanatçıyız. Türkü söylememiz için birinden para almamız lazım. Yıllardır beni böyle alıştırdılar. Şimdi kimden alacağım. Davulcudan alsan, olmaz. Şimdi bakandan bir 100 kağıt alalım. İstersen 200 kağıt alalım. Bakan az önce cebinden para çıkarırken gördüm. Var, bayağı vardı” diyerek, Bakan Çelik’ten para istedi. Sahneden inerek Bakan Çelik’in yanına giden Tuncer, 200 TL’lik bir banknot aldı. Sonra ‘istersen, bir 100 kağıt daha ver” diyerek, tekrar para isteyen Tuncer’e Bakan çelik ise “Yok, bütçeyi aştık. Aile bütçesi sıkıntıya girecek” diye cevap verdi. Tuncer’in, “Sayın bakanım sonra borç veririz. Vallahi sen gönlü gözü tok bir adama benziyorsun” demesi üzerine ise Bakan Çelik, “Yeter sıkıntıya gireceğiz. Bu işin bir de eve dönüşü var” diye espri ile karşılık verdi. Tuncer, bunun üzerine protokol masasında bulunan 2 kişiden daha 100’er TL’lik banknot aldı. Esprileri ile Bakan Çelik ve salondakileri, kırıp geçiren Tuncer, tekrar sahneye çıktığında ise “İşte muhasebecilik demek, bu demek arkadaşlar” diye konuştu. Urfa’nın etrafı türküsünü söyleyen Tuncer, türkünün bir bölümünü salondakilerin hep birlikte söylemesini istedi. Sesi az bulan Tuncer bu kez ise “Korkmadan bir ses verin. Sayın bakanımız ile yan yana geldiğimizde, Urfalıların sesinin ne kadar iyi olduğunu sormuştu. Ben de, ‘Affedersiniz, Urfalıların bir atasözü var, sayın Bakanım. 'Eşeğim bile makamla anırır'. Hani” diyerek, salondakilerin şarkıya eşlik etmesini istedi.

Şarkıyı söylemeye devam eden Tuncer, ikinci bir şarkı söylemesi yönünde gelen talepler üzerine davulcuyla pazarlığa tutuştu. Tuncer, “Yok kurtarmaz. Vallah görmüyor musun millet zaten karnını doyurmuş, alkış çalacak hali yok. Bunları ben size 100 kere söyledim, ‘aç acına söyleyin’ diye beni dinlemediniz” diyerek, mikrofonu teslim etti. Israr üzerine yeniden sahne alan Tuncer, “O zaman size bir İngilizce şarkı okuyayım. İsterseniz İngilizce okuyabiliriz” diyerek, davulcuya takıldı.

 

CEPTEN TATLISES’İ ARADI

Cebinden telefonunu çıkaran Mahmut Tuncer, bu kez ise canlı yayına bağlayacağını söyleyerek, İbrahim Tatlıses’i aradı. Tatlıses’in çalmasına rağmen telefonu açmaması üzerine ise “Geçen gün ‘geliyem’ dedim. Yalan söyledim. Gıcık almış olabilir” dedi.

Telefonu kapattıktan sonra ise GSM firmasına takılan Tuncer, Bakan Çelik’ten ilginç bir istek de bulundu.

Tuncer, “Aradınız kişi cevap vermiyor. Bu araya, bu kız girmese sanki olmuyor. Sanki cevap vermediğini biz bilmiyoruz. Sayın Bakanım niye o bayan araya giriyor. ‘aradığınız kişi cevap veremiyor’ diyor. Bizim kulağımız sağır mı. Buna bir çözüm bulun yav. Sizin de giriyor mu” demesi üzerine Bakan Çelik, ise “Yok benim telefonumda girmiyor” cevabını verdi. Bakan Çelik, Tuncer’in esprileri ile sık sık güldü. Sahnede oynayan ve göbek atan Tuncer, sahnedeki son konuşmasına ise, “Sayın Bakanım seçim çalışmaları için Şanlıurfa’dalar. Tabii sürekli gelip gidiyorlar. Uzaktan takip ediyorum. İlk kez yan yana geldik. Urfa’nın O’nunla gurur duyduğunu bir kez daha söylemiş olalım. Yabancı yabancı dediler ama yabancı olmadığını gösteren bir resim sergiledi. Bütün Şanlıurfa’mız kendisinden memnun. İnşallah Sayın eski Vali Celalettin Güvenç bey de, ‘hakkıysa seçimleri kazanır’ diyoruz. Şanlıurfa’mıza büyük hizmetler edeceğine inancımızın sonsuz olduğu kişilerden birisi. Yerli yabancı, artık fark etmediğini görüyorsunuz” dedi.

 

CHP’DEN TEKLİF ALDIM

Kendisinin de CHP’den teklif aldığını belirten Tuncer, teklifi reddettiğini açıkladı. Tuncer, şöyle konuştu:

“Geçen Şanlıurfa’ya geldiğim de 3-5 arkadaşla oturduk, muhabbet ederken, belediye başkanı adaylığı teklif edildi. O arkadaşlarımız CHP’liymiş. Ben de, ‘kardaş, ben evi idare edemiyorum. Milleti nasıl idare edeceğim’ dedim. Vallahi, 4 çocuk var. Biri bağırıyor, filan oldu, diğeri bağırıyor falan oldu. Bu ülkede topluma hizmet etmemenin vebali çok büyük.”

Tuncer, ‘jandarma’ türküsünü de okuduktan sonra sahneden indi. Bakan Çelik ile vedalaşan Tuncer, salon dışında da hayranları ile fotoğraf çekildi.

Gecede Tuncer’e 200 TL veren Bakan Çelik, davulcuya 100 TL verirken, bir süre şarkıcının seslendirdiği "Nemrud'un Kızı" parçasına eşlik etti.
Şanlıurfa SMMMO Başkanı Nihat Taş, geceye katılan Bakan Çelik ve diğer davetlilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195