Title of a News Article

Harekete geçtiler

Harekete geçtiler
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek ve Harran ilçelerinde koyunlarda yavru atımı hastalığı ihbarları üzerene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri belirtilen ilçelerde inceleme başlattı. Viranşehir ilçesinde yapılan incelemeler sonunda yavru atan koyunlardan alınan numüneler Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderildi. Yine Adana’dan gelen uzman ekipler Viranşehir’e gelerek merkeze bağlı mahallelerdeki küçükbaş koyunları muayene etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Siraç Yolcu, ”İlçemiz hayvancılık alanında en çok küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Temel geçim kaynağı hayvancılık olan mahallelerimiz var. Küçükbaş hayvanların yavru atması hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı büyük bir zarara uğratmaktadır. Hayvanlarında yavru atma olduğunu gören vatandaşlar hasta olan hayvanları sağlıklı olanlardan ayırıp yetkililere konu hakkında bilgi versinler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195