Title of a News Article

Harran posta pullu ile dünyaya tanıtılıyor

.

Harran posta pullu ile dünyaya tanıtılıyor
banner206

Şanlıurfa’nın tarihi geçmişine ışık tutan Harran, posta pulları ile dünyaya tanıtılıyor. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz kentin tanıtımında önemli mesafe alan Harran’ın hedefinin UNESCO’nun Dünya Mirasları Geçici listesinden asil listeye girmek olduğu belirtti.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’u makamında ziyaret eden Şanlıurfa PTT Başmüdür Vekili Nuri Bedir, ilçenin tanıtımı amacıyla belediye başkanlığının talebi üzerine bastırılan pulları teslim etti. Harran Belediye Başkanlığı ile Harran ilçesinin kümbet evleri başta olmak üzere tarihi ve turistik değerlerine vurgu yapılan pulların ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Şanlıurfa’nın güneyinde yer alan bu şirin ilçemiz, sadece eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasıyla değil, birçok İslam alimini yetiştiren ilk İslam Üniversitesinin kurulmuş olması ile de önemlidir” dedi.

"TURİZM BACASIZ SANAYİDİR"

Başkan Özyavuz, geleneksel sivil mimarlık örneklerinin yanı sıra konik çatılı kerpiç evleri ile de benzersiz olan ilçenin tanıtımı için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Turizm bir kentin bacasız sanayisidir. Bu açıdan baktığımızda da, Harran’ımızın binlerce yıl geçmişe sahip olması büyük bir avantaj. Biz bu avantajı ilçemizin, kentimizin, bölgemizin ve Türkiye’nin ekonomisine en iyi şekilde kazandırma çabasındayız. Bugüne kadar gerek turizm yollarının yapımı, kazı çalışmaları, kent içinde otantik dokuyu koruma gibi birçok çalışmaya imza attık. Ancak, hiçbir zaman yaptıkları ile yetinmeyen bir belediyeyiz. Çünkü, ne zaman ki 'en iyi işi yaptık, bitirdik' dersek o zaman yanılırız. Daha ilçemiz adına yapacağımız çok şey var. Bunun için önümüze çıkan her fırsatı ilçemizin menfaati için değerlendiriyoruz" dedi.

Başkan Özyavuz, Harran vurgulu posta pullarını belediyenin tüm posta gönderilerinde de kullanılacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195