Title of a News Article

Harran Tıp, bölgede bir ilki gerçekleştirdi...

.

 Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgede bir ilke imza atarak Tüp Bebek Merkezini açtı.

Üniversitenin Osmanbey Kampüsünde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen Tüp Bebek Merkezinin açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Büyükşehir Genel Sekreteri Abdulkadir Açar,  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan Ekmen ,  Hastane Başhekimi Hasan Karsen ve çok sayıda personel katıldı.

Tüp Bebek Merkezi açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bu merkezin bölge için büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, hem Şanlıurfa’ya hemde tüm Doğu-Güneydoğu bölgesine hayırlı olmasını temenni etti.

 

“SAĞLIK ALANINDA ELİMİZDEN GELENİ ESİRGEMİYORUZ”    

Üniversite idaresi olarak  yapılan tüm faydalı çalışmalara ön ayak olacaklarına söyleyen Rektör Taşaltın;  “Hocalarımız çalışacak, biz  kapıyı açacağız . Seçilirken, ‘ben bu memlekete daha çok hizmet edeceğim’ dedim. Nasıl  hizmet edeceğim? İşte şimdi açacağımız tüp bebek merkezi örneği gibi. İhtiyaçlar  talep edilecek. Halkımız kapıyı gösterecek. Bizler de onların gösterdiği o kapıyı sonuna kadar açacağız. Bu memlekete ve üniversiteye hizmet için hocalara soracağız. ne gerekiyorsa onu yerine getireceğiz. Sağlık alanında tüm çalışmalarda hocalarımıza yolları açacağız” dedi.

 

HER SAHADA İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ

Sağlık alanındaki eğitim kısmına değinen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni; “Eğitim alanında bizim ve öğrencilerimizin bir dizi eksiklikleri var. Tüp bebek merkezi bu anlamda bizim için kamu kuruluşları içerisinde bu alanda eksiklerimizi gidererek, sağlık alanında çığır açmamıza imkan sağlayacak” şeklinde konuştu

 

URFA SAĞLIK ALANINDA BÖLGEDE CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Tüp bebek merkezini açan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak sağlık alanında bölge için bir cazibe merkezi olmaya aday olduğunu dile getiren Hastane Başhekimi Doç Dr. Hasan Karsen;  “Van’dan başlayarak Adana’ya kadar hiçbir kamu hastanesinde ve diğer Üniversite hastanelerinde tüp bebek merkezi bulunmamaktadır. ilk olarak Güneydoğuda, kamu hastanesinde bir tüp bebek merkezi açtık ve hizmet sunmaya başladık. Bu hizmetimiz, Şanlıurfa için bir prestijdir. Çevre  illerden hastalar gelecek ve Şanlıurfa,  sağlık açısından merkez olacak”  diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol heyeti, Tüp Bebek Merkezinin kurdelasını keserek açılışını yaptılar. Heyet daha sonra hep birlikte Tüp Bebek Merkezinde incelemede bulundular.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195