Title of a News Article

Harran Üniversitesi engelleri kaldırıyor

.

Harran Üniversitesi engelleri kaldırıyor
banner206

Harran Üniversitesi engelsiz bir üniversite için Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam Derneği ile protokol imzaladı.

Harran Üniversitesi engellilerin erişe bilirliğini kolaylaştırmak ve engellilerin önündeki tüm fiziki engelleri kaldırmak için fakülte binalarında gerekli çalışmaların yapılması için "Engelsiz Üniversite İzleme protokolü imzalandı. Protokolle Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam Derneği tarafından fakülte binalarında erişebilirliğinin arttırılması için rapor hazırlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Harran Üniversitesi RektörüProf. Dr. Ramazan Taşaltın, hedefin engellilerin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gelip eğitim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Taşaltın açıklamasında, “Üniversitemizde engellilerin önündeki tüm engelleri aşmak için bir protokol imzaladık. İleride idealimiz şu, otobüse engelsiz binecek. Üniversitedeki kimseye ihtiyaç duymadan dersine girecek. Çıkacak fotokopisini çekecek. Akşam da geri otobüsüne binip evine gidecek. Mevcut binalarımızda bunlarla ilgili çok imkânımız yok, ama en azından bundan sonra yapılacak binalarda bütün bunlar yapılacak. Hedefimiz engellilerin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gelip eğitimini görecek bir sisteme oturtmak. Bu imzaladığımız protokolle bunu sağladık” diye konuştu. Rektör Taşaltın’a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habib Polat ise “Derneğimiz adına Sayın Rektörümüzle bir protokol imzaladık. Hocamızın isteği doğrultusunda engellilerin talebini içerecek bir fizibilite raporu hazırlayacağız. Biz engelliler için var olan eksikleri bir ay içerinde raporlayarak kendilerine sunacağız. Ondan sonrada İnşallah en kısa sürede biz engelliler için Üniversitemiz erişilebilen üniversiteler arasında olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195