Title of a News Article

Harran Üniversitesi'nde bir istifa daha

Harran Üniversitesi'nde bir istifa daha
banner206
 Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu’nun ardından Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Hacıkamiloğlu da, milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

 

En iyiler, en donanımlı olanlar aday olmalı

Aday adaylık sürecinin başladığı seçim maratonunun bölgelerimizde herhangi bir hazin olay meydana gelmeden kardeşlik havası içerisinde geçmesini temenni ettiğini belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Hacıkamiloğlu, “Özellikle  ‘Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023'e, ‘Yeni Şanlıurfa yeni güç’ olabilmesi için; barış kardeşlik ve istikrarın sürebilmesi için bölgemizde alt kimlik anlayışından çıkıp Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üst kimlik anlayışı ile Urfa’mızda turizm ve tarım konularında yeni ufuklara ve yeni projelere ihtiyaç vardır. Özellikle tarım ve tarımsal sanayide bölgemizin dünyanın sayılı tarım merkezlerinden biri olabileceğine ve bunu başarabileceğime inandığım için Harran Üniversitesindeki görevimden istifa ettim. Kısmet olursa AK Partiden Milletvekili aday adayı olacağım. Şimdiden aday adayı arkadaşlara başarılar dilerken dünyanın en eski, kadim şehri Şanlıurfa’mızın dünyanın sayılı, yaşamaya değer şehirlerinden biri olabilmesi için en iyilerin, en donanımlı olanların aday olmasını Cenabı Allah’tan niyaz eder herkese saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

 

Zihnimdeki Şanlıurfa’yı oluşturabilmek adına mücadele vereceğim

Yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya büyük katkılar sunan Hacıkamiloğlu; “Hizmet sevdasıyla çıktık bu yola. Memleketimizin sorunlarına çözüm bulmak, zihnimdeki Şanlıurfa’yı oluşturabilmek adına bu kulvarda bende mücadelemi vereceğim. Allah kısmet eder aday olur ve Milletvekili olarak mecliste yer alırsam vatandaşlarımızla el ele verip, Şanlıurfa’nın bütün sorunlarının üzerine giderek çok kısa süre içerisinde çözüm yollarını bulacağız” diye konuştu.

Ziraat Yüksek Mühendisi olan ve bir süre Kanada’da kaldıktan sonra Şanlıurfa dönüşü Üniversitede yaptığı araştırmalar sonucu, anız yakmadan 2. ürün mısır ekiminin verimli şekilde yapılabilmesi için yeni buluşa imza atmış olan Ömer Hacıkamiloğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve AR-GE Başkanlığı görevinde bulunmuş, 2011 seçimlerinde de AK Partiden Milletvekili aday adayı olmuştu.

Bilindiği gibi; Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ.Halil Mutlu da Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.

 

Ömer Hacıkamiloğlu kimdir?

1964 Şanlıurfa doğumlu, ilköğrenimi Şanlıurfa da, orta öğrenimi Bursa da, yüksek öğrenimi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümümde, Yüksek lisansı Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.

1989 yılında bir yıl süreyle biyolojik gübre üreten bir firmanın Güneydoğu Anadolu Bölgesi yayım sorumlusu olarak çalıştı. Yine 1989 yılından beri ailesine ait tarım arazilerini yönetiyor.

1994 yılında Harran Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı ve Suruç Meslek Yüksekokuluna kurucu müdür yardımcısı olarak atandı. Altı yıl sure ile Müdür yardımcılığı görevini sürdürdü.

1995 ve 1996 yıllarında Türkiye Erozyonla Mücadele ve doğal Varlıkları Koruma Vakfının Şanlıurfa gönüllü il temsilciliğini yaptı.

2003 yılında Toronto(Kanada)’da 6 ay süre ile dil eğitimi aldı.

2005 yılında Harran Üniversitesi GAP Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne atandı. 2005 yılı Kasım ayında mercimek konusunda büyük bir tarımsal kalkınmayı gerçekleştiren Kanada’nın Saskatchewan eyaletinde Saskatchewan Üniversitesinde ve Saskatchewan Baklagil Üreticileri Birliğinde tarımsal kalkınma konusunda 6 ay süre ile inceleme ve araştırma çalışmalarında bulundu.

2007 yılında Harran Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisinde görevlendirildi. Yine 2007 yılından beri AGRİ Danışmanlık Şirketinin kurucu ortağı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

2009 yılında AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı İl Yönetim Kuruluna seçildi ve İl Başkanının teveccühü ile Araştırma ve Geliştirmeden (AR-GE) Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl AK Partinin düzenlediği Siyaset Akademisinde Şanlıurfa İl Koordinatörü olarak görev aldı.

2010 yılı Mart ayında Türkiye, Kanada, Amerika, Suriye ve Fas’ın içinde bulunduğu ortak bir bilimsel projede görev alarak Kanada’ya gitti.

2010 yılı Kasım ayında çalışmalarını tamamlamış olarak Ülkesine geri döndü.

2010 yılı Aralık ayında AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildikten kısa bir süre sonra 15 Ocak 2011 tarihinde Kanada’nın yaptığı tarımsal kalkınmayı bölgede başarabilmek, Ülkesine, Şehrine ve Partisine daha faydalı olabilmek ve ailesinde hizmet sırasının kendisine geldiğine inandığından dolayı Milletvekili aday adayı olabilmek için, partideki görevinden istifa etti.

2014 yılı Yerel Seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığı ve Medya Tanıtım Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü.

Hacıkamiloğlu Evli ve 1 çocuk babası.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195