Title of a News Article

Harran Üniversitesinde festival var!

 Harran Üniversitesinde festival var!
banner206

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezinin ortaklaşa düzenledikleri iki gün sürecek olan “Doğu-Batı Festivali”  başladı.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde saat 10.00’da başlayan ilk etkinlik, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Atik Sahil moderatörlüğünde, Hasan Fehmi Hayırlı, Stefones Fasias, Babek Kurbanov, İlgar İmamverdiyev'in panelist olarak katıldığı "Halk Müziği ve Dansları, Avrupa ve Türkiye Arasında Köprüdür" konulu panelle start aldı.

Tar ve Piyano ile Mini Konser ve Kokteyl devam eden etkinlikte, Harran Üniversitesi Festival Alanında saat 15.00’te müzik ve dans şenliği gerçekleşti.

Etkinlikte Harran Üniversitesi öğretim görevlilerinden Emine Teker’in hazırlamış olduğu ikili yöre oyunları ve Öğr. Gör. Atik Sahil’in yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi oldukça beğeni topladı.

Düzenlenen festivalde Yunan Halk Dansları Topluluğu, Harran Üniversitesi müzik grubu ve Halk Dansları Topluluğu, Avrupa müzik grubu sahne aldılar.

Çeşitli aktiviteler, dans gösterileri ve yarışmaların düzenlendiği şenliğe katılım yoğundu.

AB Bilgi Merkezi'nin Bölgesel etkinliği kapsamında gerçekleştirilen bu festival ile Avrupa ve Türkiye arasında kültürel iletişim sağlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195