Title of a News Article

Hatipoğlu Urfa'da konuştu

Hatipoğlu Urfa'da konuştu
banner206

 Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, sağduyu çağrısında bulunarak, "Sokağı Türkiye'ye hakim kılmamak lazım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı ve özel bir televizyon kanalında program yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Şanlıurfa Piazza Alışveriş merkezi'nde söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiyi duyan bayan sevenleri alışveriş merkezine akın etti. Hatipoğlu'nu dinlemek için gelen binlerce kişi nedeniyle alışveriş merkezinde zaman zaman izdiham yaşandı. Kendisi için kurulan platformda söyleşiye başlayan Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Muhammed'in (S.A.V) hayatından kesitler anlatarak, hoşgörü ve sevgi mesajları verdi. Gazetecilerin ‘kendisine gösterilen ‘yoğun ilginin' sebebini sorduğu Hatipoğlu, "Türkiye'nin her tarafında aynı manzara var. Tabi bu çok sevindirici bir şey. Biz İslamı, peygamberimizi anlatıyoruz. İnsanların kucaklaşması gerektiğini anlatıyoruz. Vatandaşlar bu mesajı çok güzel alıyor. Onun için burada da çok güzel bir hava, çok güzel manzara vardı. Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Bu Türk insanının İslam'a, Peygamberimize olan açlığını gösterir" dedi.

 

"OYUNLARI BOZACAĞIZ"

Hatipoğlu, soru üzerine günlerdir ülke gündeminden düşmeyen Gezi olaylarında yaralanan ve 9 ay sonra ölün Berkin Elvan ile silahla öldürülen Burakcan Kahramanoğlu" olayları ile ilgili değerlendirme yaptı. Özel bir televizyon kanalında yaptığı programda da konuyla ilgili değerlendirme yaptığını belirten Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Çok farklı insanlar olabilir, farklı düşüncelere mensup olabilirler, ama hepsi bizim insanımız. Bizim değerlerimiz, bu ülkenin vatandaşıdırlar. Giden herkes, bu ülkeden gidiyor. Yazıktır, günahtır. Başka bir Türkiye, başka bir bayrak, başka bir vatan yok. Hepimizin birlik içerisinde, beraber olması gerekir. Sokağa teslim olunmaması lazım. Sokağı Türkiye'ye hakim kılmamak lazım. Gerginliklerden kutuplaşmalardan uzak durmak lazım. Hatalar vardır, hatası olan düzelteceklerdir. Hepimizin bu olanlarda, hatası olabilir. Her birimiz kendi açımızdan yapıcı olmaya, birleştirici olmaya gayret etmemiz lazım. Dökülen her kan, kıyılan her can bizdendir. Olaya böyle bakmamız gerekir. İnşallah tamir edeceğiz bunları."

Ülkede benzer oyunların önceden de oynandığını ifade eden Hatipoğlu, bu tür oyunların artık milletin itibar etmediğini ifade etti. Ülkenin gidişatının iyi yolda olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Eskiden bunlar denendi. Kürt, Türk kavgası, alevi sünni kavgası denenmeye çalışıldı. Millet bunlara itibar etmedi. Yutmadı bunları. Ama yine acı bıraktı. Yığınla acı bıraktı. Yeniden bu acılara, düşmemek lazım. Türkiye çok iyi yolda gidiyor. Ben bunu görüyorum. İnsanlar birbirlerini seviyorlar. Hakikaten dünyada, parmakla gösterilecek bir ülke halindeyiz. Arap aleminde, Türkiye konuşulunca her şey duruyor bir anda. Böyle güzel giden bir şeyi bozmak, kimin yararına düşünmek lazım. Ben buradan, sizlerden birisi olarak, sevgiye, kardeşliğe birliğe, beraberliğe çağırıyorum. Biz başaracağız, bu oyunları bozacağız" dedi.

Hatipoğlu'nu yakından görme fırsatı yakalayan hayranlarından bazıları hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları ise sohbet CD'lerini imzalattı. Yoğun ilgi nedeniyle söyleşinin ardından bir süre alışveriş merkezinin yönetim katında dinlendirilen Hatipoğlu, alışveriş merkezinin arka kapısından çıkarıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195